Loading...

Quiche recepten

een hartige taart als maaltijd is een feest

Bekijk alle recepten

Zelf quiche maken: lekker & veelzijdig

Een quiche is een hartige taart die je als diner of tijdens een brunch of lunch serveert. Je kunt natuurlijk een traditionele quiche lorraine maken, maar probeer eens een vegetarische variant of een quiche met zalm. Het voordeel van een quiche is dat je het recept grotendeels al ruim van tevoren kunt maken. Je kunt één grote quiche maken of allemaal kleine quiches. Wie wil er nog een stukje?

5x Quiche recept met vlees

Spekjes, ham of gehakt: je kunt een quiche maken met allerlei soorten vlees. Kies een recept hieronder uit en ontdek je favoriet.

5x Quiche recept met vis

Wil je graag een quiche met vis maken? Kies dan voor je quiche een heerlijk recept van Jumbo uit. 

Kookvideo zuurkoolquiche

Ben jij dol op zuurkool? Maak dan deze quiche, waarvoor we het recept toelichten in deze video. Ontdek hoe makkelijk het is om een quiche met zuurkool te maken.

Zo maak je zuurkoolquiche

Vega quiches

Ga je quiche maken en ben je op zoek naar een recept zonder vlees of vis? Ga dan voor een van onze vegetarische varianten.

Geen tijd? Geen probleem met deze kant-en-klare quiches

Zin in quiche maar geen tijd om een heel recept te maken? Haal dan zo'n lekkere kant-en-klare quiche bij Jumbo!

Een goed begin is het halve werk: quiche bodem

Zelf quiche maken begint met een goede bodem. Per quiche recept kan de bodem verschillen. Voor welke optie ga jij?

Quiche recepten

Maak jij wel eens zo’n heerlijke quiche? Een quiche is een soort hartige taart. De bodem van een quiche is vaak van bladerdeeg of een zanddeegbodem van bloem, water en boter. Je kunt een grote quiche maken, maar ook mini-quiches. Je bepaalt zelf wat de inhoudt wordt. Daardoor kun je eindeloos varieren met vega quiches of quiches met vlees of vis. De bekendste quiche is de quiche Lorraine. Een heerlijke hartige taart met eieren, kaas, spek en room.

Je kunt quiche warm eten, maar ook afgekoeld. Daarom is een quiche het perfecte gerecht tijdens een paasbrunch. Snij er mooie puntjes van en serveer er een lekkere salade bij. Quiches kun je makkelijk vooraf bereiden, want je kunt ze afgekoeld nog 2 dagen in de koelkast bewaren. Dek de quiche wel even af. Bij Jumbo vind je veel recepten voor een heerlijke quiche. Geen zin om lang in de keuken te staan? Laat je dan helpen door de kant-en-klare quiche bodem of quiche die je alleen nog maar op hoeft te warmen.