Appelkruimeltaart recepten

Hoe maak je de lekkerste?

Appelkruimeltaart maken: dat wordt smullen

Naast de traditionele appeltaart is appelkruimeltaart een geliefde variant. Met een witte laag van poedersuiker en een heerlijke smeuïge vulling is de appelkruimeltaart tijdens verjaardagen en feestjes niet meer weg te denken uit de huiskamer. Ga je appelkruimeltaart maken? Kies een appelkruimeltaart recept en gebruik onze tips voor het lekkerste resultaat. 

Welke appels gebruik je voor appelkruimeltaart?

Stevige, friszure appels zijn de beste appels om appelkruimeltaart van te maken. Sappige appels verliezen tijdens het bakken veel vocht, waardoor de taart inzakt. Een bekende appeltaart-appel is de goudreinet. Naast de goudreinet zijn er nog meer appels in Nederland verkrijgbaar die goed te gebruiken zijn voor een appelkruimeltaart. Jonagold, Elstar en Braeburn zijn voorbeelden van zulke stevige, friszure appels. 

Hoeveel calorieën heeft een appelkruimeltaart?

Een gemiddelde portie appelkruimel weegt 125 gram. Per portie bevat 330 kcal en 1485 kJ. Per 100 gram bevat een portie appelkruimel 264 kcal en 1188 kJ.

Variatietips

Voor een appelkruimeltaart recept zijn verschillende varianten te bedenken. Afhankelijk van je smaak, dieet of allergieën kun je een van de variaties toepassen.

Appelkruimeltaart met havermout
Met het verwerken van havermout in de appelkruimeltaart, voeg je veel vezels toe aan je appelkruimeltaart. Door de bloem in de appelkruimeltaart te vervangen door glutenvrij zelfrijzend bakmeel kunnen ook mensen met een glutenallergie genieten van de taart. Havermout is namelijk van nature glutenvrij.
Appelkruimeltaart met noten
Noten en appels gaan goed samen. Daarom is het toevoegen van noten aan de appelkruimeltaart ook een smakelijk idee. Door bijvoorbeeld pecannoten of amandelen toe te voegen aan de vulling van de taart, verrijk je de smaak en maak je de taart knapperig.

Meer over appels?

Je kunt ontzettend veel doen met appels. Maak eens appelbeignets of appelsalade. Ondek alles over appels.

Appels Appelsoorten Appel schillen Appelbeignets Appelboom Appelcake Appelciderazijn Appelflappen Appeljam Appelkoeken Appelkruimel Appelmoes Appelsalade Appeltaart