Loading...

Spruitjestaart recepten

Een stevig wintergerecht

Bekijk alle recepten

Lekker winters: stevige spruitjestaart

Spruitjes zijn kleine vitamine C-bommetjes en erg rijk aan vezels. Deze oer-Hollandse wintergroente is alleen niet bij iedereen geliefd. Zeker kinderen zijn niet gek op de licht bittere smaak. Zonde, want je kunt er zoveel lekkers mee maken. Zet maar eens een heerlijk dampende spruitjestaart op tafel. Daar smullen zelfs de kleinste spruiten van! Wij helpen je aan een passend recept voor spruitjestaart en handige tips.

Hier komen de spruiten van Jumbo vandaan

Ga je een spruitjestaart maken en ben je benieuwd waar de spruiten van Jumbo vandaan komen? Spruitenteler Job van der Burg laat in deze video zien welke weg de mini-kooltjes afleggen voordat ze in de winkel liggen.

Bekijk de video

5x een hemels recept voor spruitjestaart

Spruitjestaart, quiche of plaattaart, wij krijgen er geen genoeg van! Lekker voor de lunch, als avondmaaltijd of gewoon tussendoor. Bij het maken doet de oven het meeste werk, dus jij hebt je handen vrij voor iets anders. Vooraf maken kan ook, schuif je spruitjestaart vóór het eten alleen even in de oven. Handig voor op drukke dagen.

Weetjes over spruitjestaart

Hoe kleiner de spruitjes, hoe zoeter de smaak. Perfect dus voor je spruitjestaart. Spruitjes bevatten veel ijzer en vitamine C. Daarom is spruitjestaart een relatief gezonde taart. De vulling van spruitjestaart is vaak redelijk vloeibaar door room of eieren. Prik met een vork in de deegbodem en bestrooi met wat paneermeel. Zo voorkom je dat de bodem en wanden eerder gaar zijn dan de vulling. Kleurt je spruitjestaart bovenop al flink, maar is de baktijd nog niet voorbij? Zet de taart dan iets lager in de oven en dek de bovenkant af met aluminiumfolie. De onaangename geur van gekookte spruitjes ontstaat doordat spruitjes zwavel uit de grond opnemen. Wanneer ze gekookt worden, laten ze dat los. Een scheutje melk of een gepelde ui laten meekoken kan de zwavelgeur verminder Je kunt spruitjes koken, bakken, blancheren, stomen, wokken en roosteren. Zo bereid je spruiten > Bij aankoop horen spruitjes hard, goed gesloten en egaal groen van kleur te zijn. Een paar gelige blaadjes is niet zo erg. Spruitjestaart bewaren? Laat ‘m afkoelen en zet in een afgesloten bak in de koelkast. Zo kun je de hartige taart nog twee dagen bewaren.

Haal de boodschappen voor je spruitjestaart in huis

Alles wat je nodig hebt om een spruitjestaart te maken, vind je bij Jumbo. Altijd vers & voordelig. Bestel je boodschappen online of ga naar onze winkel.

Met spruitjes kun je alle kanten op. Meer inspiratie?

Ontdek alle tips en bereidingswijzen met spruitjes.

Spruitjes Spruitjes bereiden Spruitjes bakken Spruitjes blancheren Spruitjes koken Spruitjes uit de oven Spruitjes wokken Spruitjes met appel Spruitjes met kaas Spruitjes met spekjes Spruitjestaart