Loading...

Maiskolf op BBQ: recepten & inspiratie

Maiskolf op de BBQ

Heb je een gezellige barbecue op de planning en zoek je lekkere en simpele bijgerechten om te BBQ'en? Een maiskolf van de BBQ valt bij jong en oud in de smaak. BBQ-groenten zijn een welkome afwisseling tussen al het vlees van de BBQ en ze geven kleur aan je tafel. Maak ze lekker romig met een overheerlijke kruidenboter of wrijf je mais op de BBQ in met een kruidenrub. Letterlijk om je vingers bij af te likken!

Zin in BBQ? Ga voor onze Kies & Mix BBQ-aanbieding

Met weinig inspanningen toch lekker BBQ’en? Ga voor onze Kies & Mix BBQ-aanbieding: 4 producten voor 10 euro. Met dit gigantisch BBQ-assortiment stel je eenvoudig een heerlijk BBQ-menu samen dat én voordelig én in een handomdraai klaar is. Zo kun jij supersnel genieten van al dat lekkers.

Bekijk deze aanbieding

Heerlijke recepten voor maiskolf van de BBQ

Inspiratie nodig voor een heerlijke gegrilde maiskolf van de BBQ? Van hapklare maislollies tot maiskolven met de lekkerste kruidenrubs: hier vind je zeker een geschikt recept. 

Bekijk alle recepten

Mais grillen op de BBQ:  zo doe je dat

Heerlijk, zo'n maiskolf op de BBQ! We hebben heerlijke recepten voor mais op de BBQ, maar je kunt je eigen creativiteit erop loslaten. Voor welke smaakmakers je ook gaat, de basisstappen zijn altijd hetzelfde en die leggen we je graag even uit.

Maak de maiskolf schoon. Oftewel: verwijder het blad en de draadjes. Jumbo verkoopt ook maiskolven waarbij dat al gebeurd is. Kook de maiskolf  5 min. voor.  Kies je voor een kruidenrub? Wrijf de maiskolf hier dan mee in vóór het grillen. Ga je voor je favoriete (kruiden)boter? Die smeer je erop na het grillen. Rooster de maiskolf op de BBQ circa 10 min. en keer regelmatig, zodat je aan alle kanten de grilstrepen en -smaak krijgt. Smeer eventueel nog in met een lekkere boter naar keuze en kluiven maar!

Zo kan het ook: mais grillen in folie

Je kunt mais op de BBQ ook grillen in aluminiumfolie. Ook dan kook je ze eerst even voor. Smeer er vervolgens een lekkere boter en/of kruiden op, pak goed in met aluminiumfolie en grill je maiskolf op de BBQ. De voordelen hiervan? De smaken trekken er zo extra goed in en je kunt ze na het bereiden nog even warmhouden in de folie. Makkelijk als je wat meer bbq-gasten hebt.

Alle boodschappen voor je mais van de BBQ

Ga je mais grillen op de BBQ? Bij Jumbo vind je alles wat je nodig hebt voor de perfecte maiskolf van de BBQ.

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue. 

Bekijk alle lijstjes Blader door de zomerfolder >

Nieuw: inspiratie voor de echte BBQ-liefhebber

Heb je een BBQ in de planning en wil je graag indruk maken met heerlijke gerechten? Jumbo helpt je aan de beste tips, lekkere recepten en een compleet nieuw, bijzonder BBQ-assortiment voor net dat beetje extra’s.

Alles voor de BBQ-liefhebber

Veelgestelde vragen over maïs op de BBQ

Hoe bereid je een maïskolf op de BBQ?

Hoe kun je maïs op BBQ leggen?

Hoe lang mais op BBQ?

Hoe lang moet je maïs koken voor BBQ?

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles voor de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ-recepten BBQ-tips BBQ-liefhebber BBQ-grillmaster Vega BBQ Groente op de BBQ Aubergine op de BBQ Bloemkool op de BBQ Courgette op de BBQ Gevulde paprika op de BBQ Groene asperges op de BBQ Maiskolf op de BBQ Portobelloburger Salade bij de BBQ Satésaus maken BBQ-vlees Spareribs Bavette

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24-06-2021.