Maiskolf op BBQ: recepten & inspiratie

Heb je een gezellige barbecue op de planning en zoek je lekkere en simpele bijgerechten om te BBQ'en? Een maiskolf van de BBQ valt bij jong en oud in de smaak. BBQ-groenten zijn een welkome afwisseling tussen al het vlees van de BBQ en ze geven kleur aan je tafel. Maak ze lekker romig met een overheerlijke kruidenboter of wrijf je maïs op de BBQ in met een kruidenrub. Letterlijk om je vingers bij af te likken!

Snel naar

Recepten voor maiskolf van de BBQ Favoriet recept: maïs met korianderrub Mais grillen op de BBQ Video: gegrilde maiskolf met kruidenboter Boodschappen voor maïs op de BBQ

Heerlijke recepten voor maiskolf van de BBQ

Inspiratie nodig voor een heerlijke gegrilde maiskolf van de BBQ? Van maislollies tot een maiskolf met de lekkerste kruidenrub: hier vind je zeker een geschikt recept voor op de BBQ. 

Verse voorgekookte mais grillen op de BBQ

Heerlijk, zo'n maiskolf op de BBQ! We hebben heerlijke recepten voor mais op de BBQ, maar je kunt je eigen creativiteit erop loslaten. Voor welke smaakmakers je ook gaat, de basisstappen zijn altijd hetzelfde. Maak de maiskolf eerst schoon. Oftewel: verwijder het blad en de draadjes. Jumbo verkoopt ook maiskolven waarbij dat al gebeurd is. Kook de maiskolf  5 minuten voor. Kies je voor een kruidenrub? Wrijf de maiskolf hier dan mee in vóór het grillen. Ga je voor je favoriete (kruiden)boter? Die smeer je erop na het grillen. Rooster de maiskolf op de BBQ circa 10 minuten en keer regelmatig, zodat je aan alle kanten de grilstrepen en -smaak krijgt. Smeer eventueel nog in met een lekkere boter naar keuze en kluiven maar!

Maiskolf op de BBQ grillen in aluminiumfolie

Je kunt mais op de BBQ ook grillen in aluminiumfolie. Ook dan kook je ze eerst even voor. Smeer er vervolgens een lekkere boter en/of kruiden op, pak goed in met aluminiumfolie en grill je maiskolf op de BBQ. De voordelen hiervan? De smaken trekken er zo extra goed in en je kunt ze na het bereiden nog even warm houden in de folie. Makkelijk als je wat meer BBQ-gasten hebt.

Gegrilde maiskolf van de BBQ met kruidenboter

Zo’n maiskolf klaarmaken op de BBQ is een fluitje van een cent. Wat kruidenboter erbij en het genieten kan beginnen. Ontdek het zelf met deze handige video erbij.

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt onze lekkere, voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Van BBQ-vlees tot BBQ-vis en groenten voor op de BBQ. Zo weet je zeker dat er niets ontbreekt tijdens je BBQ.

Bekijk alle lijstjes

Alle boodschappen voor je maïs op de BBQ

Ga je mais grillen op de BBQ? Bij Jumbo vind je alles wat je nodig hebt voor de perfecte maiskolf van de BBQ.

Bekijk het volledige assortiment

Veelgestelde vragen over maïs op de BBQ

Hoe bereid je een maïskolf op de BBQ?

Hoe kun je maïs op de BBQ leggen?

Hoe lang mais op BBQ?

Hoe lang moet je maïs koken voor BBQ?

BBQ-blogs

Food

Een avondje bbq’en is lekker én gezellig. En een bbq hoeft helemaal niet duur te zijn. Met onze tips voor een voordelige bbq kun je voor een klein prijsje samen genieten.

Food

Vis van de bbq is verrassend lekker! Ontdek deze 7 recepten met vis van de grill. Zo kun je een lekker vispakketje maken of een spiesje met vis.

Food

Met kip kun je eindeloos variëren, zelfs op de bbq. En wie houdt er nu niet van een stukje kip? Ontdek deze lekkere en gevarieerde kip recepten van de bbq.

Food

Wil jij er een groot spiesjesfeest van maken? Ontdek dan deze lekkere recepten. Van hartige zalmspiesjes tot halloumi-spiesjes. Genoeg keuze voor iedereen. 

Meer BBQ-inspiratie

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles voor de BBQ Ananas op de BBQ Aubergine op de BBQ Bavette op de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ-recepten BBQ-hapjes
BBQ-salade BBQ-tips BBQ-vis BBQ-vlees BBQ-pizza Bijzonder assortiment Bloemkool op de BBQ Champignons op de BBQ
Courgette op de BBQ Gepofte aardappel op de BBQ Gevulde paprika op de BBQ Groene asperges op de BBQ Groenten op de BBQ Groentespies op de BBQ Grote stukken vlees
Maiskolf op de BBQ Picanha op de BBQ Portobelloburger Salade bij de BBQ Satésaus maken Vega BBQ Zoete aardappel op de BBQ

30 juli 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 22 juli 2022