Houtskool BBQ kopen

Je zou het misschien niet zeggen, maar welke soort houtskool je op je BBQ gebruikt maakt echt verschil voor je BBQ-recepten. De ene barbecueliefhebber gaat voor houtskool met lange brandtijd, dan kun je ‘t BBQ-vlees langzaam garen en lekker lang tafelen. De ander zweert bij snelbrandende houtskolen. Ga je BBQ’en, dan helpt Jumbo je op weg met het kopen van houtskool. Ontdek alles over het beste houtskool voor op de BBQ en ga lekker grillen!

Snel naar

Houtskool voor de BBQ kopen BBQ houtskool vs briketten Houtskool BBQ in de aanbieding Handige lijstjes voor jouw BBQ Houtskool BBQ aansteken

Het beste houtskool voor de BBQ kopen? Bij Jumbo natuurlijk!

Bij Jumbo kun je uiteraard houtskool voor je BBQ kopen. Ontdek ons gevarieerde BBQ-assortiment. Handig online te bestellen en te laten bezorgen.

Bekijk het volledige assortiment

Handige BBQ-benodigdheden koop je in één klik

BBQ-houtskool kopen: houtskool vs briketten

Welke soort houtskool het beste is voor jouw BBQ, ligt aan hoe lang je wil barbecueën en welke BBQ je gebruikt. Briketten en harde houtskool komen langzaam op temperatuur, maar houden de warmte lang vast. Houtskool van zachte houtsoorten warmt snel op en koelt ook snel weer af. Wil je wat langer tafelen? Dan zijn briketten de beste keuze. Wanneer briketten heet zijn houden ze hun temperatuur ongeveer 3 uur vast. Kun je jouw barbecue afsluiten met een deksel? Dan zijn briketten een echte aanrader. Voor direct grillen op een open BBQ is een zachtere houtskool perfect.

Weetjes over BBQ-houtskool

Fan van authentieke smaken? Probeer eens houtsnippers, deze geven je BBQ-vis, vlees en vega BBQ-gerechten een extra rokerige smaak. Zorg dat de barbecue goed warm is. Wanneer het houtskool op de BBQ gloeit en grijs van kleur is, is je barbecue klaar voor gebruik. Komen er vlammen uit de barbecue? Haal je BBQ-gerecht er dan af en doe een deksel op je BBQ. Gebruik in elk geval nooit water om de vlammen te doven.

Houtskool BBQ in de aanbieding?

Bij Jumbo betaal je de laagste prijs, ook voor je BBQ-houtskool. Liever Jumbo houtskool voor BBQ in de aanbieding kopen? Houd dan de aanbiedingen in de gaten, dit kan gemakkelijk via de Jumbo app. Met deze app heb je alle producten en aanbiedingen in de hand. Je kunt altijd én overal je boodschappenlijstje bijhouden.

Lekkere BBQ-recepten voor op je houtskool BBQ

Een houtskool BBQ is ideaal om grote stukken vlees langzaam te garen, maar ook om bescheiden stukjes vlees snel te bereiden, of vis en BBQ-groenten te grillen. Kortom: met de houtskool BBQ kun je alle kanten op.

Van houtskool tot vlees: boodschappen voor je BBQ

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue.

Veelgestelde vragen over houtskool op de BBQ

Hoeveel kg houtskool heb je nodig voor een BBQ?

Welke houtskool moet je voor de BBQ kopen?

Hoe moet je een BBQ aansteken met houtskool?

Wat te doen met het houtskool na het BBQ'en?

Wat is de beste houtskool BBQ?

Meer tips & inspiratie voor de BBQ

Food

Fruit op de barbecue is niet alleen lekker, maar ook gezond. Laat je inspireren door de favoriete recepten voor fruit op de BBQ van Jumbo.

Food

Het park, strand of de tuin van een van je vrienden. Een wegwerp barbecue neem je overal mee naartoe.

Food

Pak eens flink uit met een uitgebreid BBQ menu. Van een beercan chicken als hoofdgerecht tot een blauwebessencake van de barbecue als dessert.

Food

Vegetarisch barbecueën wordt een feestje met onze favoriete recepten. Van gevulde puntpaprika’s tot een broodje met gegrilde groenten en feta.

Houtskool BBQ aansteken - zo doe je dat

Houtskool BBQ aansteken

Meer over een BBQ aansteken >

Houtskool BBQ doven

BBQ schoonmaken

Meer over een BBQ schoonmaken >

Meer BBQ-inspiratie

Alles over BBQ Bavette op de BBQ BBQ aansteken BBQ-assortiment BBQ-bijgerechten BBQ boodschappen BBQ-hapjes BBQ-pizza
BBQ-recepten BBQ-saus BBQ schoonmaken BBQ spiezen BBQ-tips BBQ-vlees Bijzonder assortiment Gepofte aardappel op de BBQ
Grote stukken vlees Groente op de BBQ Houtskool voor op de BBQ Italiaanse BBQ Kerntemperatuur vlees Kip op de BBQ Koreaanse BBQ Picanha op de BBQ
BBQ-salade Toetjes van de BBQ Vegetarische BBQ Voorgerecht BBQ Vis op de BBQ Vlees marineren Winter BBQ Zelf satésaus maken

26 juni 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 10 juni 2022