Loading...

Houtskool BBQ kopen

Voor een authentieke, rokerige smaak

Bekijk alle recepten

Beste houtskool voor op de BBQ

Je zou het misschien niet zeggen, maar welke soort houtskool je op je BBQ gebruikt maakt echt verschil voor je BBQ-recepten. De ene barbecueliefhebber gaat voor houtskool met lange brandtijd, dan kun je ‘t vlees langzaam garen en lekker lang tafelen. De ander zweert bij snelbrandende houtskolen. Ontdek alles over het beste houtskool voor op de BBQ en ga lekker grillen!

BBQ-houtskool kopen: zo kies je de juiste soort

Welke soort houtskool het beste is voor jouw BBQ, ligt aan hoe lang je wil barbecueën en welke BBQ je gebruikt. Briketten en harde houtskool komen langzaam op temperatuur, maar houden de warmte lang vast. Houtskool van zachte houtsoorten warmt snel op en koelt ook snel weer af. Wil je wat langer tafelen? Dan zijn briketten de beste keuze. Wanneer briketten heet zijn houden ze hun temperatuur ongeveer 3 uur vast. Kun je jouw barbecue afsluiten met een deksel? Dan zijn briketten een echte aanrader. Voor direct grillen op een open BBQ is een zachtere houtskool perfect.

Zo steek je een houtskool bbq aan

Houtskool bbq aansteken

Meer over een bbq aansteken >

Houtskool bbq doven

Bbq schoonmaken

Meer over een bbq schoonmaken >

Weetjes over BBQ-houtskool

Fan van authentieke smaken? Probeer eens houtsnippers, deze geven je vlees, vis en vega gerechten van de bbq een extra rokerige smaak. Zorg dat de barbecue goed warm is. Wanneer het houtskool op de BBQ gloeit en grijs van kleur is, is je barbecue klaar voor gebruik. Komen er vlammen uit de barbecue? Haal je BBQ-gerecht er dan af en doe een deksel op je BBQ. Gebruik in elk geval nooit water om de vlammen te doven.

Het beste houtskool voor de BBQ kopen? Bij Jumbo natuurlijk!

Bij Jumbo kun je uiteraard houtskool voor je BBQ kopen. Ontdek ons gevarieerde BBQ-assortiment. Handig online te bestellen en te laten bezorgen.

Houtskool BBQ in de aanbieding?

Bij Jumbo betaal je de laagste prijs, ook voor je BBQ-houtskool. Liever Jumbo houtskool voor BBQ in de aanbieding kopen? Houd dan de aanbiedingen in de gaten, dit kan gemakkelijk via de Jumbo app. Met deze app heb je alle producten en aanbiedingen in de hand. Je kunt altijd én overal je boodschappenlijstje bijhouden.

Veelgestelde vragen over houtskool op de BBQ

Hoeveel houtskool heb je nodig voor een BBQ?

Welke houtskool moet je voor de BBQ kopen?

Hoe moet je een BBQ aansteken met houtskool?

Wat te doen met het houtskool na het BBQ'en?

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles voor de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ-recepten BBQ-tips BBQ-liefhebber BBQ-grillmaster BBQ-vlees Vis op de BBQ Kip op de BBQ Vega BBQ Groente op de BBQ BBQ bijgerechten BBQ-saus Houtskool voor op de BBQ Ananas op de BBQ BBQ pizza Koreaanse BBQ Bavette Zalm van de bbq Zelf satésaus maken Spareribs Salades Entrecôte van de bbq

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24-06-2021.