Hele kip op de BBQ

Maak indruk met de lekkerste recepten

Maak indruk met een hele kip op de BBQ

Een hele kip op de BBQ ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar smaakt ook nog eens fantastisch. Doordat je de kip langzaam gaart, blijft het vlees heerlijk mals en zacht. De huisgemaakte marinade ónder het vel zorgt er bovendien voor dat de intense smaak er goed intrekt. Wat dacht je van een hele kip met citroen en kruiden, met mandarijn en venkel of met mango en Jamaican jerk? En heb je wel eens gedacht aan pulled chicken van de BBQ maken? Kan ook prima van een hele kip!

Benieuwd hoe je zo’n kip op de BBQ bereidt? We vertellen je hoe lang een hele kip op de BBQ moet, hoe je ‘m het beste op smaak brengt en welke boodschappen niet op je lijstje mogen ontbreken. Ook zetten we een aantal van onze favoriete recepten op een rij. Zo wordt barbecueën pas echt een feestje.

Hele kip op de BBQ met citroen en kruiden: het recept

Dit heb je nodig:
 • 3 citroenen
 • 20 g Italiaanse kruidenmix
 • 7 el olijfolie
 • 1 snufje zout
 • 1 snufje peper
 • 1 scharrelkip

 

 • 250 g couscous
 • 1 komkommer
 • 120 g granaatappelpitjes
 • 2 takjes munt
 • 1 rasp
 • 1 barbecue met deksel

 

Zo maak je het:

Maak 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Hak de rozemarijn en de salie uit de verse Italiaanse kruidenmix fijn en meng dit samen met de citroenrasp door 3 tot 4 eetlepels olijfolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Trek het vel van de kip iets los en wrijf de kruidenolie eronder. Waar dit niet lukt, wrijf je de kip aan de buitenzijde in met het mengsel. Halveer alle citroenen en vul de kip op met 3 citroenhelften. Steek de barbecue aan en rooster de kip in 1 uur gaar. Keer de kip regelmatig en houd het deksel op de barbecue. Bereid ondertussen een couscoussalade als bijgerecht voor de hele kip van de bbq. Kook de couscous en roer het met een vork los. Knijp de 3 resterende halve citroenen boven de couscous uit en voeg de komkommer, granaatappelpitjes en tijmblaadjes (uit de kruidenmix) toe. Meng dit samen met de munt en de rest van de olijfolie goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. Leg de kip als deze gaar is op een schaal en snijd hem in stukken. Zet dit lekkere gerecht van de BBQ samen met de couscous op tafel en smullen maar. 

Meer recepten voor hele kip

Op zoek naar meer inspiratie voor een hele kip op de barbecue? Bekijk dan ook eens deze varianten. Sommige recepten zijn voor in de oven, maar kunnen ook prima op de grill. Hoe lang een hele kip op de BBQ moet? Ongeveer een uur als die heet is.

Alle boodschappen voor hele kip BBQ

Bij Jumbo vind je alles wat je nodig hebt voor een hele kip op de BBQ. Van de kip zelf tot de kruiden voor een verse marinade. Haal je boodschappen bij een Jumbo-winkel in de buurt, of koop ze gemakkelijk online - kun jij lekker van de zon genieten.

Meer kip op de BBQ?

Ontdek alles voor heerlijke kipgerechten van de BBQ.

Alles voor de BBQ Bavette op de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ pulled chicken BBQ-recepten BBQ-salade
BBQ-tips Bijzonder assortiment Gepofte aardappel op de BBQ Groenten op de BBQ Grote stukken vlees Hele kip op de BBQ Kip op de BBQ
Kip marineren Kipfilet op de BBQ Kippenvleugels op de BBQ Kipspies op de BBQ Picanha op de BBQ Vegetarische BBQ

1 februari 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 4 mei 2022