Loading...

Maiskolf op de BBQ

Heb je een gezellige barbecue op de planning en zoek je een lekker en simpel bijgerecht? Een maiskolf van de BBQ valt bij jong en oud in de smaak. Het is een welkome afwisseling tussen al het vlees van de BBQ en geeft kleur aan je tafel. Maak ze lekker romig met een overheerlijke kruidenboter of wrijf je mais op de BBQ in met een kruidenrub. Letterlijk om je vingers bij af te likken!

Mais grillen op de BBQ:  zo doe je dat

Heerlijk, zo'n maiskolf op de BBQ! We hebben heerlijke recepten voor mais op de BBQ, maar je kunt je eigen creativiteit erop loslaten. Voor welke smaakmakers je ook gaat, de basisstappen zijn altijd hetzelfde en die leggen we je graag even uit.

Maak de maiskolf schoon. Oftewel: verwijder het blad en de draadjes. Jumbo verkoopt ook maiskolven waarbij dat al gebeurd is. Kook de maiskolf  5 min. voor.  Kies je voor een kruidenrub? Wrijf de maiskolf hier dan mee in vóór het grillen. Ga je voor je favoriete (kruiden)boter? Die smeer je erop na het grillen. Rooster de maiskolf op de BBQ circa 10 min. en keer regelmatig, zodat je aan alle kanten de grilstrepen en -smaak krijgt. Smeer eventueel nog in met een lekkere boter naar keuze en kluiven maar!

Heerlijke recepten voor maiskolf van de BBQ

Inspiratie nodig voor een heerlijke gegrilde maiskolf van de BBQ? Van hapklare maislollies tot maiskolven met de lekkerste kruidenrubs: hier vind je zeker een geschikt recept. 

Bekijk alle recepten

Zo kan het ook: mais grillen in folie

Je kunt mais op de BBQ ook grillen in aluminiumfolie. Ook dan kook je ze eerst even voor. Smeer er vervolgens een lekkere boter en/of kruiden op, pak goed in met aluminiumfolie en grill je maiskolf op de BBQ. De voordelen hiervan? De smaken trekken er zo extra goed in en je kunt ze na het bereiden nog even warmhouden in de folie. Makkelijk als je wat meer bbq-gasten hebt.

Alle boodschappen voor je mais van de BBQ

Ga je mais grillen op de BBQ? Bij Jumbo vind je alles wat je nodig hebt voor de perfecte maiskolf van de BBQ.

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Vis Satésaus Bavette Pulled pork Vega BBQ BBQ-tips

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue.