Loading...

BBQ Schoonmaken

BBQ schoonmaken: zo doe je dat!

Barbecueën is de perfecte manier om een zomerse dag in het park, op het strand of in je eigen tuin af te sluiten. Maar wanneer je eerst nog het bbq rooster moet schoonmaken, klinkt dat opeens als een minder goed plan. Gelukkig hoeft de bbq schoonmaken helemaal niet zo’n rotklus te zijn.

Met een barbecuereiniger is het niet nodig om jezelf in het zweet te werken. Dit spul zorgt er namelijk voor dat het hardnekkige vuil vanzelf loslaat. Hoe makkelijk wil je het hebben? Maar als je niet te lang wacht, kun je de bbq ook gewoon schoonmaken met een doekje of sponsje en wat sop. Toch aangekoekte resten aan je rooster? Dan  kun je het bbq rooster ook schoonmaken met een barbecueborstel. Die heeft een schraper waarmee je de grote resten verwijdert en stalen borstelharen om de laatste fijne restjes eraf te krijgen. Onze barbecue-profs laten zien hoe je de bbq schoonmaakt.

BBQ schoonmaken met gras en een krant

Geen zin om dezelfde avond nog te boenen en geen barbecuereiniger in huis? Leg het rooster dan na het barbecueën in het gras of wikkel het in een natte krant. Het bbq rooster schoonmaken gaat dan de volgende dag net zo gemakkelijk.

Hoe maak je een BBQ schoon met een BBQ-reiniger?

De precieze stappen kunnen per reinigingsmiddel iets afwijken. Kijk dus altijd even naar de handleiding voor je het bbq rooster wil schoonmaken.

Ontgrendel de sproeiknop door de voorzijde in te drukken en deze een kwartslag te draaien. Gelukt? Spray dan het reinigingsmiddel over het gehele oppervlak van het barbecuerooster. Laat het product 5 tot 10 minuten inwerken. Boen zo nodig nog even met een sponsje om de laatste restjes vuil los te krijgen. Reinig het barbecuerooster grondig met warm water en neem het af met een doek.

Wrijf tussen het grillen met een halve ui over het rooster. Zo voorkom je dat er veel vet aan het rooster blijft kleven en bespaar je jezelf veel schoonmaakwerk.

Rooster schoon? Klaar voor deze lekkere recepten

Bekijk alle bbq-recepten

Alles blinkend schoon met deze producten

Veelgestelde vragen over BBQ schoonmaken

Hoe vaak moet ik mijn BBQ schoonmaken?

Hoe maak ik mijn BBQ-rooster schoon?

Hoe krijg je roest van het BBQ-rooster?

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles voor de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ-recepten BBQ-tips BBQ-liefhebber BBQ-grillmaster BBQ-vlees Vis op de BBQ Kip op de BBQ Vega BBQ Groente op de BBQ BBQ bijgerechten BBQ-saus Houtskool voor op de BBQ Ananas op de BBQ BBQ pizza Koreaanse BBQ Bavette Zalm van de bbq Zelf satésaus maken Spareribs Salades Entrecôte van de bbq