Loading...

BBQ-tips

De beste BBQ tips van Jumbo

Top 10 veelgestelde BBQ-vragen

1. Hoe maak je satésaus?

2. Hoe steek je de barbecue aan?

3. Hoeveel moet je inkopen per persoon voor een BBQ?

4. Hoe maak je gepofte aardappels op de barbecue?

5. Hoe moet je vis bereiden op de barbecue?

6. Hoe bereid je een vegetarische BBQ voor?

7. Hoe maak je pulled pork?

8. Hoe bereid je bavette op de barbecue?

9. Hoe maak je het bbq-rooster schoon?

10. Hoe marineer je vlees voor de bbq?

Top 5 gouden BBQ tips

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Draai het vlees regelmatig om, zodat het niet verbrandt en geen vlam vat. Benieuwd of het vlees gaar is? Zet een bordje naast de barbecue en snijd het vlees door met een schoon mes. Rundvlees kun je best rood eten. Varkensvlees mag heel lichtroze zijn. Kippenvlees kan pas gegeten worden als het helemaal wit is. Draag een goed schort als je voor de barbecue staat. Soms spettert er iets, waardoor je een vetvlek in je kleding krijgt.

Handige BBQ-video’s

Hoe maak je bavette?
Pulled pork maken
Hoe maak je zalm?
Inkopen voor de barbecue
Bekijk al onze handige BBQ video’s

Tips met restjes van de bbq

Groente over?

Yes, dat wordt een heerlijke salade bij de lunch morgen. Als je gegrilde groenten over hebt, kun je deze uitstekend verwerken in een salade. Snijd de groenten in stukjes en maak er een salade van met bijvoorbeeld feta of mozarella. Beetje olijfolie, peper en zout erover en smullen maar.

Vlees over?

De meeste soorten vlees of bijvoorbeeld een stukje kip, smaken ook de volgende dag uitstekend in een salade of een broodje. Maak bijvoorbeeld een sandwich met plakjes biefstuk, pesto en tomaat. Of een caesar salade met stukjes kip.

Brood over?

Heb je nog stukjes brood over? Ook die restjes kun je nog gebruiken. Het is vaak niet lekker om het de volgende dag te eten, maar je kunt er wel crostini’s of croutons van maken. Als je stukjes broodje in de oven of in een pan bakt, wordt het lekker knapperig.

Alles voor de BBQ

Vlees, vis, groenten, vleesvervangers, salades, sausjes, stokbrood… bij een bbq komt nogal wat kijken. Bij Jumbo kun je alles halen of makkelijk bestellen wat je nodig hebt.

Bekijk alle BBQ-producten

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Vis Gepofte aardappel Satésaus Bavette Pulled pork Vega BBQ