Vegetarische BBQ

De lekkerste vegetarische BBQ recepten

De lekkerste vegetarische BBQ-recepten

Alle vega bbq-recepten

Ontdek het vegetarisch assortiment

Bekijk meer vega-producten

Hoeveel producten per persoon?

Lastig inschatten hoeveel je nodig hebt per persoon? Houd onderstaand lijstje aan.

Reken per volwassene op:

  • 3 soorten vleesvervangers (à 100-150 g, bijvoorbeeld: 1 vega hamburger, 1 vega worstje, 1 groentespies)
  • 200 g groente (om te roosteren: bijvoorbeeld aubergine, courgette, suikermaïs, zoete aardappel. Of rauwkost.)
  • ½ stokbrood
  • diverse sausjes + kruidenboter
Bekijk het bbq-assortiment

De beste vegetarische BBQ-tips

Groentespies maken
Groentespiesje maken? Kies groenten die ongeveer even snel gaar worden. Tip voor extra smaak: marineer de groenten met een mengsel van olijfolie, fijngesneden verse kruiden, geperste knoflook en wat peper en zout.

Bekijk dit recept >

Groentepakketjes maken
Kies groenten met dezelfde gaartijd of snijd groenten die langer nodig hebben in blokjes. Schep ze om met olijfolie en kruiden. Verdeel over aluminiumfolie en vouw dicht. Leg de pakketjes aan beide kanten 8 tot 10 min. op de barbecue. 

Bekijk meer tips >

Vleesvervangers van Veggie Chef
Ken jij de vega worstjes, hamburgers en filetlapjes van Veggie Chef? Deze producten voelen zich prima thuis op de barbecue. Tip: kies de vleesvervangers zonder paneerlaagje, want de gepaneerde varianten verbranden snel.

Ontdek Veggie Chef >

Grill-tijd groenten

Vegetarisch barbecueën

Ook als je geen vlees of vis eet, kun je heerlijk genieten van een avondje barbecueën. Met een vegetarische bbq kun je ook eindeloos variëren. Je kan jouw favoriete groente grillen of groentepakketjes maken. Maar ook vleesvervangers bereid je eenvoudig op de barbecue. Zo maak je er een smakelijk én vegetarische bbq-feestje van.

Jumbo helpt je met de lekkerste vegetarische BBQ-recepten, de beste tips voor een bbq zonder vlees of vis én een groot assortiment aan vegetarische producten. Alles voor een geslaagde vega bbq.

Direct of indirect grillen?

De meeste groenten zijn geschikt voor direct grillen. De wat stevigere groenten of hele groenten die een langere gaartijd nodig hebben, kun je het best indirect grillen. Denk aan (zoete) aardappelen, aubergine, hele knolselderij of bloemkool.