Loading...

Forel BBQ: recepten & inspiratie

Verrukkelijke vis van de grill

Bekijk alle recepten

Feest met forel op de BBQ: gegrild, gevuld of in een pakketje

Niets gaat boven een lekker stukje vis op de barbecue. Wat dacht je bijvoorbeeld van forel? Een vette vis met een fijne structuur en een verrukkelijke smaak. Dat maakt van forel op de BBQ een ware traktatie. Laat je inspireren door de forel BBQ-recepten van Jumbo en tover de lekkerste bereidingen op tafel. Dat wordt genieten deze zomer.

5x fenomenale recepten voor forel op de BBQ

Met forel op de BBQ kun je alle kanten op. Kijk maar naar deze heerlijke vis BBQ- recepten. Eet jij je forel BBQ met een avocadosalsa of in een pakketje met groenten?

Alles wat je nodig hebt om forel te bakken op de BBQ

Verpak forel op de BBQ in aluminiumfolie, leg op een aluminium grillschaal of doe het in een visklem. Wat je ook gebruikt om forel te BBQ’en: je vindt alle benodigdheden natuurlijk bij Jumbo.

Forel op de BBQ: zo weet je of de vis gaar is

Hoe weet je of je vis op de BBQ mooi gaar is? In deze video legt Jet uit hoe je daar achter komt. Onthoud in ieder geval dat je forel niet zo lang hoeft te bakken op de BBQ. Haal de forel na 10 minuten al van de barbecue af en kijk met een vork of de vis van binnen niet meer glazig is. Wanneer de vis aan de buitenkant goudbruin en van binnen mooi lichtroze kleurt, is ‘ie gaar.

Bekijk de video

Veel gestelde vragen over forel op de BBQ

Hoe lang moet forel bakken op de BBQ?

Hoe kun je forel op de BBQ roken?

Waarom zou je forel op de BBQ bereiden op aluminiumfolie?

Welke temperatuur moet forel op de BBQ krijgen?

Kun je forel op de BBQ indirect grillen of beter direct?

Wist je dat...

... je voor forel op de BBQ verschillende vissoorten kunt gebruiken? De bekende zee-, meer- en beekforellen komen vaak uit Europa of Azië. Daarnaast heb je ook nog zalmforellen uit het Noordelijk halfrond en Pacifische forellen uit Noord-Amerika en Oost-Siberië. ... de kleur van al die verschillende soorten forel kan variëren van wit tot rood? Kijk voordat je forel op de BBQ gaat bereiden daarom even met welke soort je aan de slag gaat, zodat je hier rekening mee kunt houden tijdens het barbecueën. ... zalmforel helemaal niets met zalm te maken heeft? Ooit werd nog wel eens gedacht dat mensen meer geld over hadden voor een vis met ‘zalm’ in de naam. Wat ons betreft is dat niet nodig: forel op de BBQ is al lekker genoeg van zichzelf! Toch zin gekregen in zalm? Lees dan onze tips voor zalm op de BBQ.

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles voor de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ-recepten BBQ-tips BBQ-liefhebber BBQ-grillmaster Vis op de BBQ Zalm op de BBQ Zeebaars op de BBQ Forel op de BBQ BBQ-salade Satésaus maken BBQ-vlees Spareribs Bavette Vega BBQ

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 01-07-2021.