Loading...

Pulled pork op de BBQ

Pulled pork op de BBQ: voor de vleesliefhebber

Heb jij al eens van zo’n heerlijk broodje pulled pork genoten? Dit vleesgerecht is ontzettend populair. Dat is niet voor niets: er gaat niks boven een knapperig broodje met dat heerlijke malse vlees en een pittige barbecuesaus. Zel pulled pork maken? Dat is het lekkerst op de barbecue. Om bbq pulled pork te maken, gebruik je het vlees van de nek van het varken, ook wel procureur. Voor 5 personen heb je een kilo varkensvlees nodig. Je kunt dit gerecht ook maken met schouderkarbonade.

Pulled pork maken in 6 stappen

Gebruik een kernthermometer om de temperatuur van het vlees te meten. Meng twee eetlepels zout, peper, paprikapoeder, chilipeper en basterdsuiker door elkaar en masseer dit mengsel in het vlees. Zorg ervoor dat de barbecue een temperatuur van 120 graden bereikt heeft, voordat je het vlees op de barbecue legt. Leg het vlees op de barbecue. Laat 3,5 tot 4 uur garen totdat het vlees een temperatuur van 70 graden bereikt. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het nog 2 uur verder garen op de barbecue. Haal het vlees van de barbecue, trek het uit elkaar met twee vorken en klaar is je bbq pulled pork.

Recept voor een broodje pulled pork van de bbq

Het populairste gerecht met bbq pulled pork is een lekker knapperig broodje met pulled pork. Met maar een paar ingrediënten maak je er écht een smakelijke maaltijd van.

Wat heb je nodig?
  • Een broodje: er worden vaak harde broodjes gebruikt voor een broodje pulled pork, maar ook op een zacht broodje smaakt het heerlijk
  • Verse koolsla
  • Barbecuesaus
  • En uiteraard de pulled pork zelf

Benodigdheden voor een broodje bbq pulled pork

Goed vlees voor de grillmaster

Wil jij graag ultiem genieten van vlees, vis en vega op de barbecue? En trek jij graag genoeg tijd uit voor een goed stuk vlees? Maak dan kennis met onze exclusieve selectie van mooie grote stukken vlees van Jumbo fijnproevers én bijpassende recepten.

Alles voor de grillmaster

Lekkere pulled pork recepten voor de bbq

Bekijk alle recepten

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue. 

Bekijk alle lijstjes

Pulled pork op de BBQ

Pulled pork maken op de bbq is één van de populairste bbq gerechten van het moment. Ben jij ook van om pulled pork te maken op de bbq? Dan kun je alle kanten op om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Wat dacht je van een klassiek broodje pulled pork of pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen? De mogelijkheden zijn eindeloos! Goede voorbereiding en geduld zijn essentieel voor de perfecte bbq pulled pork. Je moet het varkensvlees goed masseren met een dry rub. Dry rub is een mengsel van specerijen dat je eenvoudig zelf kunt maken. Wanneer het vlees is gemarineerd, kun je aan de slag met de bbq voor de ideale temperatuur. Pulled pork moet je indirect garen; dit kun je doen door de kolen naar één kant van de bbq te verplaatsen. Voeg rookhout toe om een echte barbecuesmaak te creëren. Nu wordt je geduld getest, want je moet een aantal uren wachten tot het vlees gaar is. Bekijk de video voor meer uitleg en antwoord op vragen zoals: welke saus past het beste bij pulled pork? En met welke salade serveer je pulled pork?