Loading...

Rosbief van de BBQ: recepten & inspiratie

Genieten van sappig, mager vlees

Bekijk alle BBQ recepten

Sappig & kruidig: rosbief op de BBQ

Rosbief kennen de meeste mensen als heerlijk mager beleg voor op een luxe broodje. Wist je dat rosbief op de BBQ bereiden ook waanzinnig lekker is? Ontdek alles over rosbief op de BBQ: Jumbo geeft je de handigste tips, recepten en kerntemperatuur van rosbief op de BBQ. Met een kruidig en super sappig stukje BBQ-vlees maak je barbecueliefhebbers zeker gelukkig, probeer het zelf!

Rosbief op de BBQ bereiden in 5 stappen

De lekkerste rosbief van de BBQ is met veel zorg gemaakt. Het is een mooi stuk vlees dat makkelijk te bereiden is, maar waar je wel even de tijd voor moet nemen. Wat je goed in de gaten moet houden, is de kerntemperatuur van rosbief op de BBQ. Zo ga je te werk:

Voordat je rosbief klaar is voor de BBQ, moet je ‘m marineren. Kies vooral kruiden naar jouw smaak. Dit is een van de meest geliefde basismarinades: 1 teen knoflook, handje verse tijm, handje verse rozemarijn, 2 el mosterd, een scheut olijfolie en peper. Snijd de knoflook en kruiden heel fijn, doe er olijfolie bij en roer goed door. Smeer de rosbief in met mosterd en bestrooi met de marinade en peper. Doe de rosbief met marinade in een diepvrieszak en laat minimaal twee uur marineren in de koelkast. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bereid de barbecue voor om te grillen op 200℃. Schroei de rosbief op de BBQ rondom dicht en gaar ‘t vlees verder op indirecte hitte tot de kerntemperatuur van de rosbief op de BBQ 49℃ heeft bereikt. Haal de rosbief van de BBQ af en laat even rusten. Snijd in dunne plakken en verwerk in een salade of broodje, of serveer direct.

Rosbief low and slow op de BBQ

Voor rosbief van de BBQ heb je geduld nodig. De lekkerste rosbief vraagt om een low and slow bereiding op de BBQ. Dit wil zeggen dat je het vlees langzaam laat garen op indirecte hitte. Dit doe je tot de kerntemperatuur van de rosbief op de BBQ 49℃ heeft bereikt. Dichtschroeien voor een krokante korst kun je voor- of achteraf doen, dit duurt slechts enkele minuten.

Zo zorg je voor de juiste kerntemperatuur voor rosbief op de BBQ

Ga je rosbief op de BBQ maken? Een plekje op de grill voor direct en indirect verhitten is belangrijk om de perfecte kerntemperatuur voor rosbief op de BBQ te bereiken. In de video zie je hoe je de BBQ klaarmaakt om te grillen.

Bekijk de video

5x Rosbief BBQ-recept

Een zalig stukje rosbief van de BBQ is niet te versmaden. Met een lekker recept van Jumbo kan het niet misgaan.

Onze favoriete marinade voor rosbief op de BBQ

Op zoek naar een lekkere marinade voor je rosbief op de BBQ? Bijna alles combineert goed met dit fijne vlees. Kies dus vooral kruiden naar jouw smaak. Onze favoriete marinade voor rosbief BBQ is een simpele basismarinade: 1 teen knoflook, handje verse tijm, handje verse rozemarijn, 2 el mosterd, een scheut olijfolie en peper. Snijd de knoflook en kruiden heel fijn, doe er olijfolie bij en roer goed door. Smeer de rosbief in met mosterd en bestrooi met de marinade en peper. Doe de rosbief met marinade in een diepvrieszak en laat minimaal twee uur marineren in de koelkast.

Weetjes over rosbief op de BBQ - Wist je dat..

...rosbief van het Engelse ‘roast beef’ komt? En dat is ook wat het is: gebraden rundvlees. ...je restjes rosbief van de BBQ gerust in de koelkast kunt bewaren? Dan kun je er de volgende dag nog een lekker broodje mee beleggen of het vlees in een salade verwerken. Mmm, dat is nog eens een lekkere lunch! ...rosbief ook goed in de oven te braden is? Handig voor als het geen BBQ weer is. ...een sappig stukje rosbief heerlijk te combineren is met gegrilde groenten? ...er relatief veel eiwitten en weinig vet in rosbief van de BBQ zit? Verantwoord genieten van een mager stukje vlees dus. ...een stevige rode wijn geweldig bij rosbief BBQ past? Denk bijvoorbeeld aan een Bordeaux, Chianti of Médoc.

Alle boodschappen voor je recept met rosbief BBQ

De lekkerste rosbief BBQ maak je met verse producten. Bestel gemakkelijk online en Jumbo bezorgt je verse boodschappen wanneer het je uitkomt.

Veelgestelde vragen over rosbief op de BBQ

Hoe lang moet rosbief op de BBQ?

Wat is de juiste kerntemperatuur voor rosbief van de BBQ?

Hoe lang moet rosbief marineren voor het BBQ'en?

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles voor de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen BBQ-recepten BBQ-tips BBQ-liefhebber BBQ-grillmaster BBQ-vlees Hoeveel vlees per persoon? Kerntemperatuur vlees Vlees marineren Bavette op de BBQ Beenham op de BBQ Biefstuk op de BBQ Buikspek op de BBQ Entrecôte op de BBQ Hamburger op de BBQ Lamskotelet op de BBQ Lamsrack op de BBQ Ribeye op de BBQ Rosbief op de BBQ Ossenhaas op de BBQ Picanha op de BBQ Pulled pork op de BBQ Saté op de BBQ Spareribs op de BBQ Varkenshaas op de BBQ Satésaus maken

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 17-06-2021.