Rosbief BBQ temperatuur, marinade, recepten & tips

Rosbief kennen de meeste mensen als heerlijk mager beleg voor op een luxe broodje. Wist je dat rosbief op de BBQ bereiden ook waanzinnig lekker is? Ontdek hier alles over rosbief op de BBQ. Jumbo geeft je de handigste tips, recepten en kerntemperatuur van rosbief op de BBQ. Met een kruidig en super sappig stukje BBQ-vlees maak je barbecue liefhebbers zeker gelukkig. Probeer het zelf!

Snel naar

Rosbief BBQ-recepten Benodigdheden voor rosbief van de BBQ Rosbief low & slow braden Marinade voor rosbief op de BBQ Veelgestelde vragen over rosbief BBQ’en

Kies jouw favoriete rosbief BBQ-recept

Een zalig stukje rosbief van de BBQ is niet te versmaden. Met een lekker recept van Jumbo kan het niet misgaan.

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt onze lekkere, voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Van BBQ-vlees tot BBQ-vis en groenten voor op de BBQ. Zo weet je zeker dat er niets ontbreekt tijdens je BBQ.

Bekijk alle BBQ-lijstjes

Alle boodschappen voor je recept met rosbief BBQ

De lekkerste rosbief BBQ maak je met verse producten. Bestel gemakkelijk online en Jumbo bezorgt je verse boodschappen wanneer het je uitkomt.

Rosbief op de BBQ bereiden in 5 stappen

De lekkerste rosbief van de BBQ is met veel zorg gemaakt. Het is een mooi stuk vlees dat makkelijk te bereiden is, maar waar je wel even de tijd voor moet nemen. Wat je goed in de gaten moet houden, is de kerntemperatuur van rosbief op de BBQ. Zo ga je te werk:

Voordat je rosbief klaar is voor de BBQ, moet je ‘m marineren. Kies vooral kruiden naar jouw smaak. Dit is een van de meest geliefde basismarinades: 1 teen knoflook, handje verse tijm, handje verse rozemarijn, 2 el mosterd, een scheut olijfolie en peper. Snijd de knoflook en kruiden heel fijn, doe er olijfolie bij en roer goed door. Smeer de rosbief in met mosterd en bestrooi met de marinade en peper. Doe de rosbief met marinade in een diepvrieszak en laat minimaal twee uur marineren in de koelkast. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bereid de barbecue voor om te grillen op 200℃. Schroei de rosbief op de BBQ rondom dicht en gaar ‘t vlees verder op indirecte hitte tot de kerntemperatuur van de rosbief op de BBQ 49℃ heeft bereikt. Haal de rosbief van de BBQ af en laat even rusten. Snijd in dunne plakken en verwerk in een salade of broodje, of serveer direct.

Rosbief low and slow braden op de BBQ

Voor rosbief van de BBQ heb je geduld nodig. De lekkerste rosbief vraagt om een low and slow bereiding op de BBQ. Dit wil zeggen dat je het vlees langzaam laat garen op indirecte hitte. Dit doe je tot de kerntemperatuur van de rosbief op de BBQ 49℃ heeft bereikt. Dichtschroeien voor een krokante korst kun je voor- of achteraf doen, dit duurt slechts enkele minuten.

Favoriete marinade voor rosbief op de BBQ - met honing & mosterd

Op zoek naar een lekkere marinade voor je rosbief op de BBQ? Bijna alles combineert goed met dit fijne vlees. Kies dus vooral kruiden naar jouw smaak. Onze favoriete marinade voor rosbief BBQ is een simpele basismarinade: 1 teen knoflook, handje verse tijm, handje verse rozemarijn, 2 el mosterd, 1 el honing, een scheut olijfolie en peper. Snijd de knoflook en kruiden heel fijn, doe er olijfolie bij en roer goed door. Meng de honing en mosterd. Smeer de rosbief in met het honing-mosterd mengsel en bestrooi met de marinade en peper. Doe de rosbief met marinade in een diepvrieszak en laat minimaal twee uur marineren in de koelkast.

Veelgestelde vragen over rosbief op de BBQ

Hoe lang moet rosbief op de BBQ?

Wat is de juiste kerntemperatuur voor rosbief van de BBQ?

Hoe lang moet rosbief marineren voor het BBQ'en?

BBQ-blogs

Wat wil je nog meer op de BBQ bereiden? Laat je inspireren door de BBQ-tips en BBQ-recepten uit onze blogs.

Rosbief op de BBQ kerntemperatuur

Gokken wanneer je rosbief van de BBQ gaar is, is geen goed plan. Onze tip: door de kerntemperatuur van de rosbief te meten, weet je zeker wanneer het precies goed is. Schroei de rosbief op de BBQ rondom dicht en gaar ‘t vlees verder op indirecte hitte tot de kerntemperatuur van de rosbief op de BBQ 49℃ heeft bereikt. Haal de rosbief van de BBQ en laat even rusten. Snijd in mooie plakken en serveer. Dat wordt genieten!

Meer BBQ inspiratie

Ontdek wat voor lekkers je nog meer kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Alles over de BBQ BBQ-assortiment BBQ boodschappen bestellen BBQ-recepten BBQ-salade BBQ-tips BBQ-vlees Bijzonder assortiment Groenten op de BBQ Grote stukken vlees
Hoeveel vlees per persoon? Gepofte aardappel op de BBQ Kerntemperatuur vlees BBQ-vlees marineren Bavette op de BBQ Beenham op de BBQ Biefstuk op de BBQ Buikspek op de BBQ Côte de boeuf op de BBQ Diamanthaas op de BBQ
Entrecôte op de BBQ Hamburger op de BBQ Karbonade op de BBQ Lamskotelet op de BBQ Lamsrack op de BBQ Ribeye op de BBQ Rosbief op de BBQ Ossenhaas op de BBQ Picanha op de BBQ
Pulled pork op de BBQ Saté op de BBQ Satésaus maken Short ribs op de BBQ Spareribs op de BBQ Speklap op de BBQ Tomahawk steak op de BBQ Varkenshaas op de BBQ Vegetarische BBQ

1 februari 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 21 juli 2022