Loading...

Winter-BBQ: de lekkerste recepten

Je blijft ervan smullen

Bekijk de recepten

Winterbarbecue: bijzonder en sfeervol

Barbecueën alleen in de zomer bij mooi weer? Echt niet! Wanneer je tijdens Kerst met de hele familie lekker gaat eten, kun je ervoor kiezen om de barbecue aan te zetten. Met een heerlijke glühwein of warme chocomel rond de warme barbecue staan is namelijk ook erg gezellig. Bovendien hoef je tijdens een barbecue niet eindeloos lang aan tafel te zitten. Dus het is een perfect kerstdiner voor kinderen. Ook voor de jaarwisseling is de winter-bbq een originele invulling. Lekker én warm. Laat je inspireren voor een sfeervolle winter-bbq.

Verrassend gerecht voor de winter-BBQ

Warm jezelf op bij het vuur, terwijl je een lekker appeltje roostert. Dat geeft echt een winters gevoel. Ook lekker voor de kinderen!

Bekijk het recept

Lekkere winter BBQ recepten

Begin maar met een lekker opwarmertje van de winterbarbecue: een smakelijke broodbol met camembert. Wanneer het tijd is voor het hoofdgerecht kan de chefkok laten zien wat hij in huis heeft. Wat dacht je van een malse biefstuk, een lekkere varkenshaas, saté of toch liever een zalm van de barbecue? Samen met feestelijke bijgerechten wordt het een Kerstdiner om van te smullen. Als afsluiter staat er nog een heerlijk kopje koffie klaar en maken de kinderen marshmallows rondom het vuur. Een winter-bbq is leuk voor jong en oud. 

Bekijk meer BBQ recepten

Alle boodschappen voor je winter-bbq

Verwarmend drankje erbij

Met deze heerlijke warme drankjes er bij, is het helemaal niet erg om buiten te staan. Proost, op de winterbarbecue!

Hou je lekker warm tijdens de winter-bbq

Omdat het winter is en het buiten dus redelijk fris kan zijn, is het goed om voor de winterbarbecue maatregelen te treffen tegen de kou. Daarbij kun je denken aan sfeermakers als vuurkorven en kaarsen, maar vergeet ook een grote pan glühwein niet. Fleecedekens kleden het terras leuk aan en zijn dus van harte welkom tijdens de winter-bbq!

Een echte winter-bbq topper

Een warm toetje om je vingers bij op te eten: s'mores met butterscotch en koekjes. Het is net zo lekker als het klinkt.

Bekijk het recept

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue.