Bockbier

Geniet in de herfst of lente van Bockbier

Wat is bockbier?

Bockbier kun je opsplitsen in twee soorten, lentebok en herfstbok. Lentebok vind je tussen maart en juni op de markt, heeft een alcoholpercentage tussen de 6,5% en 7,5% en is blond van kleur. Herfstbok is dan weer donkerder van kleur, verkrijgbaar tussen oktober en februari en heeft een lager alcoholpercentage, namelijk tussen de 5% en 7%. Een algemeen kenmerk van bokbier is dat dit ondergistende bieren zijn, maar tegenwoordig zijn er ook steeds vaker bovengistende bokbieren op de markt verkrijgbaar. Tot slot wordt de smaak als zoet omschreven doordat er veel karamelmout in het bockbier zit.

Bockbier in het assortiment

Van Grolsch bokbier tot Jopen bokbier en van Amstel bokbier tot Texels bokbier, je vindt het allemaal terug in ons assortiment. Wat is jouw favoriete bockbier?

Bekijk al onze Bockbieren

Smakelijke combinaties met Bockbier

Bockbier is speciaalbier met een kruidige en licht zoete smaak, kies daarom voor producten die deze smaak aanvullen.

Ga je een high beer organiseren?

Met een high beer lijstje leg je zo alle benodigdheden in je winkelmandje. Een smakelijke bockbier mag niet ontbreken.

Bekijk het lijstje

Andere speciaalbieren

IPA Tripel Dubbel Weizenbier Stoutbier Kriek Radler

Meer over bockbier

Wat is bockbier? Bockbier komt van oorsprong uit Duitsland en staat bekend om zijn zoete smaak en lage bitterheid. Het gebruik van twee keer zoveel mout tijdens het brouwproces maakt het bockbier zo speciaal. Door dit brouwproces wordt het een krachtig bier. In de winter kun je heerlijk genieten van een bockbier bij een knisperend haardvuur. In lente kun je genieten van een lichtere lentebok met een verfrissende smaak. Naast de herfst- en lentebock heb je ook de variant dubbelbock. De dubbelbock heeft een hoger alcoholpercentage dan een normale bock. Het alcoholpercentage van een dubbelbock varieert tussen de 7 en 9,5%.  

Wat is lekker bij bockbier? De zoete en bittere smaak van een bockbier zorgt ervoor dat je het goed kunt combineren met vleesgerechten. Een populair gerecht met bockbier is een stoofpotje met herfstbok. Ga je een bierproeverij organiseren dan kun je het beste kiezen voor schapenkazen zoals Manchego en Pecorino. Ook een stukje chocolade kan dan niet ontbreken.