Loading...

4x Boeuf Bourguignon met Kerst

14 oktober 2020 | Auteur: Jumbo

Met Boeuf Bourguignon op het menu sta jij deze Kerst lekker relaxed in de keuken. Boeuf Bourguignon is namelijk makkelijk om te maken, eventueel zelfs al een dag van te voren.  

Terwijl de heerlijk geurende ingrediënten staan te stoven, kun jij je in alle rust op de andere gerechten richten. Of klets in de tussentijd bij met familie. No stress! Maak er een fluweelzachte aardappelpuree bij of ga voor pastinaakpuree als je het iets specialer wil maken voor Kerst. Welk Boeuf Bourguignon-recept gaat het worden?

1. Boeuf bourguignon

17 ingrediënten  130 min 

We trappen het lijstje af met het klassieke recept voor deze geliefde Franse stoofschotel. Zodra de keuken zich vult met de heerlijke geur van alle ingrediënten, dan kun je haast niet wachten tot het klaar is. Toch even laten pruttelen en smullen maar.

Bekijk het recept

2. Rijkgevulde Boeuf Bourguignon

13 ingrediënten  175 min 

Met zo veel smaakmakers in één pan kan het niet anders dan waanzinnig lekker worden. Riblappen, spekjes, kastanjechampignons, rode wijn, winterpeen en sjalotjes: over dit kerstgerecht zal iedereen nog lang napraten.

Bekijk het recept

3. Vegetarische Boeuf Bourguignon

11 ingrediënten  40 min 

Boeuf Bourguignon zonder vlees klinkt misschien een beetje gek, maar is zeker het proberen waard. Want niet het vlees, maar vooral de andere ingrediënten zijn de echte smaakmakers in dit gerecht. Extra pluspunt: het hoeft niet zo lang te stoven.

Bekijk het recept

4. Boeuf Bourguignon van jackfruit

12 ingrediënten  55 min 

Als je liever vegetarisch eet, kun je het vlees gewoon weglaten. Maar als je toch de beleving van vlees in je gerecht wil, dan vind je bij Jumbo genoeg vleesvervangers. Bij dit recept vervangen we het rundvlees door jackfruit en gebruiken we vega spekreepjes. Zo maak je er een verantwoord kerstgerecht van.

Bekijk het recept

Meer stoofpotten voor Kerst

Op zoek naar een andere lekkere stoofpot die het goed doet tijdens Kerst? Bekijk deze verrukkelijke recepten.

Kerst Kerstdiner Voorgerecht Hoofdgerecht Dessert Borrel Gourmet Kerstrecepten Ontbijt