header
label

5x De lekkerste oer-Hollandse recepten

25 juni 2021 | Auteur: Jumbo

Lekker eten hoeft niet exotisch te zijn. Een oer-Hollandse pot blijft gewoon ouderwets lekker. 

Met deze klassiekers uit de Hollandse keuken is het genieten voor jong en oud. Van de perfecte pannenkoek tot een stevige stamppot: onze favoriete oer-Hollandse recepten maak je heel eenvoudig. En natuurlijk bij voorkeur met de beste producten van eigen bodem.

Meer lekkers uit Nederland

1. Pannenkoeken

4 ingrediënten  45 min 

Met pannenkoeken maak je ieder kind blij. En veel volwassenen stiekem ook. Poedersuiker, kaneel, stroop, spek, appel, kaas: met de lekkerste toppings maakt iedereen er zijn eigen feestje van. Het basisrecept voor de perfecte pannenkoek vind je hieronder.

Bekijk dit recept

2. Boerenkoolstamppot

8 ingrediënten  30 min 

Misschien wel het bekendste gerecht uit de Hollandse keuken: boerenkoolstamppot. Je kunt ‘m vegetarisch maken, met zoete aardappelen of gewoon traditioneel met spekjes en rookworst, zoals we in dit recept doen. Ouderwets genieten!

Bekijk dit recept

3. Gehaktballen

9 ingrediënten  30 min 

Niets kan op tegen grootmoeders gehaktballen. Lekker in combinatie met aardappelen en groenten, oftewel een AGV’tje (aardappel, groente, vlees). Het lievelingskostje in veel Nederlandse gezinnen. Hebben jullie geen fameus familierecept voor gehaktballen? Leen ons recept dan maar even.

Bekijk dit recept

4. Erwtensoep

9 ingrediënten  60 min 

Je houdt ervan of je haat het: een goede kop snert. Oftewel erwtensoep. Hoe steviger, hoe beter, volgens de kenners. Deze goedgevulde, stevige soep is precies wat je nodig hebt op een koude dag. Het warmt je op en je kunt er weer tegenaan. Tip: maak een flinke pan en vries porties in.

Bekijk dit recept

5. Kaasfondue

7 ingrediënten  23 min 

We sluiten de lijst af met het meest Hollandse ingrediënt dat er is: kaas! En we maken er een heerlijke kaasfondue van. Lekker dippen met groenten, bij voorkeur van eigen bodem natuurlijk. Zo maak je van dit gerecht een oer-Hollands smulfestijn.

Bekijk dit recept

Meer oer-Hollandse recepten

De Hollandse keuken heeft nog zo veel meer te bieden. Dus varieer erop los met deze lekkere recepten. 

Meer inspiratie & tips

Vindt jouw kind het ook zo leuk om uit eten te gaan? Trek dan alles uit de kast om ze die restaurantbeleving thuis te laten ervaren.

Knutselen met eten is niet alleen gezellig, maar ook nog eens lekker. We hebben de leukste ideeën voor je verzameld.

Deze pastarecepten zijn favoriet bij de meeste kids. Ontdek de top 5 van kidsproof pastarecepten waar ze zeker van gaan smullen.

Food

Maak van je brunch of lunch een feestje met deze vrolijk belegde boterhammen. Deze blije bammetjes toveren een beestenbende op tafel.