7x Verantwoorde 4 uurtjes

Je kunt de klok erop gelijk zetten: rond 16.00 uur begint je maag te knorren. Waar de één meer zin heeft in een zoutje, snakt de ander naar chocola. Toch is het beter om niet naar die doos met koekjes of zak chips te grijpen.

We hebben 7 gezondere alternatieven voor je op een rij gezet om dat hongergevoel te bestrijden. Meer inspiratie nodig? Kijk ook eens bij onze wrap hapjes.

1. Frisse fruitmix met kokos-kwarkdip

We trappen af met een inkoppertje, maar fruit is natuurlijk altijd een goed idee als tussendoortje. Ga voor fruit uit het seizoen en kies er eventueel nog een gezonde dip bij, zoals bij dit recept. Een smakelijke traktatie waarmee je ook nog eens je weerstand boost.

2. Banaan-havermoutrepen met pitten

6 ingrediënten  30 min 

Heb je een dipje? Een kant-en-klare mueslireep geeft je snel weer wat energie, maar heel gezond zijn deze verpakte tussendoortjes niet. Als je een portie van deze heerlijke banaan-havermoutrepen zelf maakt, heb je altijd iets verantwoords in huis waar je heerlijk van kunt genieten en wat je honger voorlopig wel even stilt.

Bekijk het recept

3. Avocadospread met feta en groenten

8 ingrediënten  20 min 

Als je zin hebt in een hartig en knapperig tussendoortje, dan is dit jouw favoriete 4 uurtje. De avocadospread is vol van smaak, heel voedzaam en een heerlijke dip voor bleekselderij en worteltjes. Dippen met andere rauwkost kan natuurlijk ook.

Bekijk het recept

4. Groene-theemuffin

10 ingrediënten  50 min 

Ben jij meer een liefhebber van koffie of thee met gebak als 4 uurtje? Van dit gebakje kun je met wat minder schuldgevoel genieten. De groene thee, avocado, limoen en basilicum zorgen voor een verrassende smaakbeleving.

Bekijk het recept

5.  Knapperige groentechips

6 ingrediënten  40 min 

Chips kan zo’n typische craving zijn rond 16.00 uur, maar is natuurlijk niet de beste keuze. Als je zelf chips maakt van groente en zuinig bent met zout, dan ben je al een stuk gezonder bezig. We laten je zien hoe je zelf de knapperigste groentechips bakt.

Bekijk het recept

6. Spinaziesmoothie

7 ingrediënten  5 min 

Een groene smoothie is het ideale tussendoortje als je weinig tijd hebt, maar wel voor iets gezonds wil gaan. In dit recept gaat naast spinazie ook flink wat fruit, wat niet alleen lekker is maar ook voor de nodige vitaminen zorgt. Snel gemaakt en makkelijk mee te nemen of snel even tussendoor te drinken.

Bekijk het recept

7. Bananenbrood

7 ingrediënten  70 min 

Bananenbrood lijkt eigenlijk meer op cake dan op brood en is een verantwoord tussendoortje als je zin hebt in zoet. We gebruiken bij dit recept volkorentarwemeel, wat deze lekkernij extra voedzaam maakt.

Bekijk het recept

Meer verantwoorde 4 uurtjes

Bekijk alle tussendoortjes

Meer inspiratie & tips

Mmm.... aardbeien zijn zo al lekker. Maar weet je dat je er ook heerlijke recepten mee kunt maken. Ontdek onze favorieten.

Vandaag even geen saaie boterham, maar iets anders. Laat je inspireren door deze snelle lunchrecepten.

Ontdek deze eenpansgerechten met noodles, couscous of risotto. Makkelijk te maken, lekker en bovenal heel geschikt om te delen.

Schuilt er in jou een chef-kok? Nu we niet naar restaurants toe kunnen, moeten we de restaurantbeleving maar in huis halen.