header
Koken

Zelf een borrelplank maken

3 november 2021 | Auteur: Jumbo

Er gaat niks boven een goedgevulde borrelplank. Wat een heerlijke manier om het weekend te vieren. Lekker wijntje en biertje erbij en genieten maar. Jumbo maakt het je extra makkelijk met twee stappenplannen voor een borrelplank: de Italiaanse borrelplank en Mediterrane borrelplank. Ontdek hoe zelf zo’n goedgevulde borrelplank maakt.

Stappenplan Italiaanse Borrelplank

 Plaats in het midden een bakje met zongedroogde tomaten. Snij de korsten van de pecorino en snij daarna horizontaal in reepjes. Presenteer de pecorino links bovenin op het plateau. Snij de korsten van de Tallegio en snij vervolgens 1 x horizontaal doormidden en verticaal in blokjes van 1 cm. Presenteer de Tallegio rechts midden op het plateau. Plaats de gorgonzola in de breedte plat op de plank. Snij de korsten er vanaf en vervolgens 1 maal horizontaal doormidden. Snij vervolgens verticaal in blokjes van 1 cm breed. Presenteer de Gorgonzola midden boven én onderin op het plateau. Presenteer de Bedford Truffelsalami frivool links onderin op het plateau. Presenteer de pancetta rechts onderin op het plateau. En de hoppa di Parma kun je rechts bovenin het plateau toevoegen.

Wat heb je nodig?

Stappenplan Mediterrane Borrelplank

Plaats in het midden van een schaal een bakje met gemengde olijven met paprika. Snij een punt uit de Manchego. Leg deze in de breedte plat op de plank. Snij de korsten er vanaf. Snij daarna in puntjes. Presenteer de Manchego links bovenin op het plateau. Snij de Picon Azul in puntjes. Presenteer de Picon Azul midden onderin op het plateau. Snij een punt uit de Jumbo FP parmigiano reggiano. Leg deze in de breedte plat op de plank. Snij de korsten er vanaf. Snij daarna in puntjes. Presenteer de Jumbo FP parmigiano reggiano rechts bovenin op het plateau. Snij 35 gram Fuet Iberico in plakjes. Presenteer de Fuet Iberico links onderin op het plateau. Presenteer de Serranoham rechts onderin op het plateau. Presenteer de Jumbo truffelsalami midden bovenin op het plateau.

Wat heb je nodig?

Extra borrelrecepten

De lekkerste tips voor je kerstmenu

Van zalmcarpaccio tot zalmfilet met een kruidenkorstje: visliefhebbers maak je gegarandeerd blij met een heerlijk zalmgerecht aan de kersttafel.

Met deze 7 recepten voor kerstsoep heb je het ideale lunch-, brunch- of voorgerecht te pakken. Bijzondere smaken, makkelijk te maken.

Met een stoofpot bespaar je jezelf een hoop stress met Kerst. Boeuf Bourguignon is heerlijk en kerstwaardig. Ontdek 4 lekkere variaties.

Varkenshaas op het menu met Kerst? Ga dan altijd voor een passend sausje om het af te maken. Ontdek de lekkerste sauzen voor varkenshaas.

Hou je ook zo van een pasteitje met kipragout? Of liever een vega paddenstoelenragout? Ontdek onze 5 favo ragoutrecepten voor kerst.

Wil je het kerstdiner helemaal in stijl afsluiten met een klassiek kerstdessert? Kies een van deze recepten voor een feestelijk toetje.

Sommige kerstvoorgerechten vallen jaar na jaar nog altijd in de smaak. Ontdek de 7 lekkerste klassiekers om je kerstdiner mee te starten.

Er zijn van die hoofdgerechten die het altijd goed doen bij het kerstdiner. Ontdek de 7 lekkerste klassieke kersthoofdgerechten.

Meer kerstinspiratie

Alles over kerst Voorgerecht Hoofdgerecht Dessert Beenham Biefstuk Bijgerechten Borrel Borrelhapjes Carpaccio Familierecepten Garnalencocktail Gourmet Gourmet schoonmaken Grand dessert Inspiratie voor kinderen
Kalkoen Kerstamuse Kerstboodschappen bestellen Kerstbrunch Kerstdecoratie Kerstdiner Kersthapjes Kerst knutselen Kerstkoekjes Kerstmenu Kerstmenu culinair Kerstmenu klassiek Kerstmenu makkelijk Kerstmenu vegetarisch Kerstmenu voordelig Kerstontbijt
Kerst op school Kerstrecepten Kerstrecepten makkelijk Kerstsoep Kersttaart Kerst-tapas Pasteitjes Pavlova Ragout Shared dining Tafel opmaken Varkenshaas Varkensrollade Vega kerstrecepten Zalmfilet

Inspiratie voor gourmet

Alles voor gourmet Gourmet bijgerechten Gourmet boodschappen Gourmet groenten Gourmet salade Gourmet vegetarisch Gourmet vis Gourmet vlees Gourmet tips Gourmet lucht uit huis Gourmetten met Kerst Gourmetten met kinderen