header
Koken

Zelf een borrelplank maken

3 november 2021 | Auteur: Jumbo

Er gaat niks boven een goedgevulde borrelplank. Wat een heerlijke manier om het weekend te vieren. Lekker wijntje en biertje erbij en genieten maar. Jumbo maakt het je extra makkelijk met twee stappenplannen voor een borrelplank: de Italiaanse borrelplank en Mediterrane borrelplank. Ontdek hoe zelf zo’n goedgevulde borrelplank maakt.

Stappenplan Italiaanse Borrelplank

 Plaats in het midden een bakje met zongedroogde tomaten. Snij de korsten van de pecorino en snij daarna horizontaal in reepjes. Presenteer de pecorino links bovenin op het plateau. Snij de korsten van de Tallegio en snij vervolgens 1 x horizontaal doormidden en verticaal in blokjes van 1 cm. Presenteer de Tallegio rechts midden op het plateau. Plaats de gorgonzola in de breedte plat op de plank. Snij de korsten er vanaf en vervolgens 1 maal horizontaal doormidden. Snij vervolgens verticaal in blokjes van 1 cm breed. Presenteer de Gorgonzola midden boven én onderin op het plateau. Presenteer de Bedford Truffelsalami frivool links onderin op het plateau. Presenteer de pancetta rechts onderin op het plateau. En de hoppa di Parma kun je rechts bovenin het plateau toevoegen.

Wat heb je nodig?

Stappenplan Mediterrane Borrelplank

Plaats in het midden van een schaal een bakje met gemengde olijven met paprika. Snij een punt uit de Manchego. Leg deze in de breedte plat op de plank. Snij de korsten er vanaf. Snij daarna in puntjes. Presenteer de Manchego links bovenin op het plateau. Snij de Picon Azul in puntjes. Presenteer de Picon Azul midden onderin op het plateau. Snij een punt uit de Jumbo FP parmigiano reggiano. Leg deze in de breedte plat op de plank. Snij de korsten er vanaf. Snij daarna in puntjes. Presenteer de Jumbo FP parmigiano reggiano rechts bovenin op het plateau. Snij 35 gram Fuet Iberico in plakjes. Presenteer de Fuet Iberico links onderin op het plateau. Presenteer de Serranoham rechts onderin op het plateau. Presenteer de Jumbo truffelsalami midden bovenin op het plateau.

Wat heb je nodig?

Extra borrelrecepten

Meer inspiratie & tips

Food

Laat de trainer van het voetbalteam maar bezig zijn met de opstelling op het veld. Jouw taak is om de perfecte formatie te maken voor de hapjes.

Food

De bitterbal kent iedereen wel. Maar als je een gezellige borrelavond hebt thuis, kun je natuurlijk ook een keer iets anders maken.

Food

Dit najaar kun je met kruidnoten op je borrelplank genieten van de wedstrijden. Met deze Sinterklaas borrelrecepten zit je altijd goed.

Koken

Er gaat niks boven een goedgevulde borrelplank. We maken 't je makkelijk met de stappenplannen: de Italiaanse en Mediterrane borrelplank.