Loading...

Het favoriete vakantiegerecht van...

Welk gerecht geeft Bobbi Eden, Viggo Waas, Berget Lewis of een van de andere bn'ers een ultiem vakantiegevoel? Ontdek de lekkerste vakantiegerechten van deze 8 bekende Nederlanders. Welk recept ga jij maken deze zomer? 

1. Tartaar van zalm

Het favoriete vakantiegerecht van Berget Lewis

7 ingrediënten  10 min 

Het ultieme zomerrecept van soul zangeres Berget Lewis is een tartaar met zalm. Een heerlijk gerecht dat extra zomers wordt dankzij de mango. "In de zomer eet ik liever niet te zwaar. Daarom dit recept dat mij doet denken aan vakantie. Het ultieme vakantiemoment is voor mij... het zien van de oceaan." Laat je door dit gerechtje meenemen naar een tropische zee.

Bekijk het recept

2. Hete kip met komkommersalade

Het favoriete vakantiegerecht van Bobbi Eden

9 ingrediënten  15 min 

Bobbi Eden is dol op kip. En gek op rijst! Daarom maakt Bobbi hete kip met een pittige komkommersalade. "Hoe ik de vakantie in huis haal? Een lekker zwembadje in de tuin, het gezellig maken en dan is het al gauw goed." En met dit lekkere recept erbij haal je ook 't beste uit de pittige Aziatische keuken in huis. 

Bekijk het recept

3. Couscoussalade met kip en avocado

Het favoriete vakantiegerecht van Churandy Martina

6 ingrediënten  10 min 

Churandy Martina, razendsnelle sprinter uit Curaçao, maakt speciaal voor jou een goedgevulde couscoussalade met kip, avocado en cherrytomaatjes. “Het is een zomergerecht. En ook niet te moeilijk", zegt hij. Wat geeft hem een vakantiegevoel? “Ergens anders zijn dan in je dagelijkse leven. En even helemaal niks doen." Hoe je thuis vakantie kunt vieren? "Bbq erbij, badje en zelf vakantie in je huis maken."

Bekijk het recept

4. Mangosalade met kip

Het favoriete vakantiegerecht van Danny Froger

4 ingrediënten  10 min 

De combinatie van mango en kip is fantastisch en lekker simpel. Daarom kiest zanger Danny Froger voor dit recept van mangosalade met kip als zijn favoriete vakantiegerecht.  Ideaal voor een warme zomerdag. Wat is zijn favoriete vakantiegevoel? "Totaal niks hoeven doen. Alleen maar genieten van mijn familie", zegt Danny. 

Bekijk het recept

5. Salade niçoise met kabeljauw

Het favoriete vakantiegerecht van Jet van Nieuwkerk

4 ingrediënten  5 min 

Mmm... Jet van Nieuwkerk neemt je mee naar Frankrijk. Haar ultieme vakantiegerecht is namelijk een salade niçoise met kabeljauw. Deze typisch Franse salade is een complete maaltijd, lekker fris en heeft een goede bite dankzij de haricot verts. Vive la France!  “Mijn ultieme vakantiegerecht is salade nicoise. Overal waar het op de kaart staat, is het toch net wat anders", zegt Jet. “Het liefst eet ik dit gerecht op het strand. Met je blote voeten in het zand. En een glas rosé erbij.”

Bekijk het recept

6. Paella met garnalen uit de oven

Het favoriete vakantiegerecht van Kimberley Klaver

4 ingrediënten  5 min 

Dit typische Spaanse gerecht geeft actrice en radio-dj Kimberley Klaver een echt vakantiegevoel. "Ik heb dit gerecht uitgezocht, omdat ik gek ben op paella. Het geeft me echt een vakantiegevoel en er komen allerlei herinneringen naar boven bij dit gerecht", zegt Kimberley. Met dit paella recept waan je je dan ook aan de Spaanse costa's. Een kannetje sangria erbij en wie maakt je wat? 

Bekijk het recept

7. Burrito met kip

Het favoriete vakantiegerecht van Patrick Martens

4 ingrediënten  5 min 

Acteur en presentator Patrick Martens gaat op de Mexicaanse tour. Ondanks dat Patrick niet zo heel goed kan koken, laat hij ziet dan een burrito met kip altijd lukt. "Ik hou enorm van de Mexicaanse keuken. En toen ik 3 weken daar was tijdens 'Wie is de Mol' ben ik verliefd geworden op het eiland." Super makkelijk, lekker en met een Mexicaanse biertje erbij waan je je zo in dit prachtige land.

Bekijk het recept Bekijk video

8. Risotto met venkel en vodka

Het favoriete vakantiegerecht van Viggo Waas

4 ingrediënten  5 min 

Cabaratier Viggo Waas steelt bij zijn vrienden vaak de show met het Italiaanse recept risotto met venkel en vodka. "Ik was ooit in Italië aan het schrijven en ik vond een mooi kookboek waar dit gerecht in staat. Nu hoor ik mijn vrienden zeggen: we hopen wel dat Viggo zijn vodka risotto maakt." Dat belooft dus veel goeds. 

Bekijk het recept Bekijk video

Meer inspiratie & tips

Vitamine D is goed voor je botten en gebit. Je haalt dit uit de zon, maar ook uit vette vis. Ontdek de lekkerste recepten met vitamine D.

Van een klassieke guacamole tot een frisse aardbeiensalsa: geniet van onze favoriete diprecepten.

Knutselen met eten is niet alleen gezellig, maar ook nog eens lekker. We hebben de leukste ideeën voor je verzameld.

Geniet van deze snacks met een gezonde twist. Dit zijn guilty pleasures eten zonder schuldgevoel. Van chips tot muffin en van pannenkoek tot pizza.