Feestdagen met je dier
Dierenwereld

De feestdagen beleef je samen met jouw huisdier!

9 november 2022 | Auteur: Jumbo

De feestdagen zijn de meest gezellige tijden van het jaar om te beleven met je familie en vrienden. Een bijzondere tijd om met te vieren met geliefde en daar horen natuurlijk ook onze fantastische huisdieren bij. Wij voorzien je graag van vier tips om samen met jouw hond of kat optimaal te genieten van de feestdagen.

Bereid je huisdier voor op bezoek
De feestdagen zijn bij uitstek hét moment om samen te komen met geliefden, vrienden en familie. Natuurlijk hoort je huisdier daar ook bij. Om te zorgen dat je huisdier ook optimaal kan genieten van dit moment, zoveel mensen over de vloer kan immers best even schrikken zijn, is het handig om hem of haar wat extra aandacht te geven. Maak voordat de gasten arriveren een lange wandeling of knuffel extra lang met je huisdier.. Gedurende de festiviteiten is een lekkere snack de perfecte manier om je huisdier tot rust te laten komen. Als het de eerste keer is dat er veel gasten over de vloer komen, dan is het goed om je huisdier vooraf al te laten wennen aan het hebben van meerdere mensen in huis
Gaat je huisdier mee naar familie of vrienden?
Ga je bij een ander op bezoek om de feestdagen te vieren en neem je je huisdier mee? Zorg dan voor een rustige plek waar je huisdier even alleen kan zijn om tot rust te komen. Zet bij die plek water en eten neer en zorg bij katten voor een kattenbak. Wanneer je spullen met een vertrouwde geur, zoals een deken of speeltjes, meeneemt, voelen ze zich nóg sneller thuis. Zijn er jonge kinderen op het feest? Houd dan een oogje in het zijl en wees ervan bewust dat te veel aandacht zelfs voor de meest sociale dieren overweldigend kan zijn.
Het perrrrfecte cadeau
Hoewel huisdieren niet meedoen aan het maken van surprises of het aanleveren van verlanglijstjes, verdienen ook zij een leuk cadeautje tijdens de feestdagen. Dit is het perfecte moment om je huisdier extra te verwennen met een heerlijke lekkernij of luxe maaltijd.
Help jouw huisdier met oud en nieuw
Het vuurwerk wat tijdens oud en nieuw wordt afgestoken kan bij veel huisdieren voor stress zorgen. Gelukkig kunnen wij als baasjes daarbij helpen. Als voorbereiding op oud en nieuw kun je een rustige schuilplaats voor jouw huisdier maken. Voorzie de schuilplaats van dekens en breng hier een aantal dagen wat tijd met elkaar door. Hierdoor leert jouw hond of kat dat dit een fijne en veilige plek is. Op de momenten dat jullie er samen zijn, kun je eventueel wat vuurwerkgeluiden afspelen, zodat jouw viervoeter al kan wennen aan de geluiden.

De lekkerste snacks voor jouw hond of kat

Wil jij jouw hond of kat echt verwennen tijdens de feestdagen? Dan hebben wij hier de lekkerste snacks voor hem of haar geselecteerd:

Luxe maaltijden en verwen snacks voor jouw hond of kat

Wil jij jouw huisdier extra in het zonnetje zetten tijdens de feestdagen? Dan helpen wij graag mee! Speciaal voor jullie hebben wij hier een aantal luxe maaltijden en verwen snacks geselecteerd:

Alles in huis met deze handige lijstjes

Maak een extra feestelijk maal voor jouw huisdier tijdens de feestdagen. Dat wordt smullen!

Het beste voor jouw huisdier! Alles over dierenvoeding

Als dierenliefhebber wil je het allerbeste voor jouw huisdier. Jouw kat, hond, vis, vogel of gezellige hamster moet iedere dag de juiste voeding krijgen. Ook de kattenbak of kooi moet op tijd schoongemaakt worden. Bij Jumbo hebben we een ruime keuze producten voor jouw huisdier in het assortiment. Bekijk het assortiment voor huisdieren en maak het jezelf makkelijk door de boodschappen online te bestellen.

Alles over dierenvoeding

Meer blogs over dieren

Dierenwereld

Omcirkel 4 oktober in de agenda, want dat is dé dag dat je jouw huisdier wat extra mag verwennen! Wij helpen je om te zorgen dat jouw hond of kat een fantastische dierendag krijgt!

Dierenwereld

Het is in de zomer extra belangrijk aandacht te geven aan dierenvoeding, maar ook de vacht, vochtinname en een eventuele oppas van jouw huisdier.

Dierenwereld

Tandplak en tandsteen komen veel voor bij het gebit van een kat. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Dierenwereld

Helaas hebben 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar last van gebitsproblemen. Benieuwd hoe je dit kunt voorkomen? We zetten de beste tips en producten voor je op een rijtje.