Gebitsverzorging honden
Dierenwereld

Gebitsverzorging voor honden: tips & tricks

3 juni 2022 | Auteur: Jumbo

Wat is beter dan je hond zien met een kwispelende staart en zo’n prachtige grijns? Elke hondenbezitter ziet zijn hond graag gelukkig, blij en gezond. Helaas hebben 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar last van gebitsproblemen. Benieuwd hoe je dit kunt voorkomen? We zetten de beste tips en producten voor je op een rijtje.

Hoe herken je gebitsproblemen bij je hond?

Het is voor honden natuurlijk lastig om aan te geven dat ze ergens last van hebben. Wel kunnen de volgende aandachtspuntjes je helpen bij het signaleren van gebitsproblemen: stinkende adem, rood, gezwollen of bloedend tandvlees, ernstig verkleurde tanden en kiezen, verminderde eetlust en veelvuldig kwijlen. Herken je één van deze symptomen bij je hond? Dan raden we je aan een dierenarts te bezoeken.

Tips om tandplak & tandsteen te voorkomen

Heel veel honden hebben gebitsproblemen. Veel vaker dan baasjes denken. Denk aan tandplak, dat ook weer omgezet kan worden in tandsteen. De bacteriën in tandplak en tandsteen vallen het tandvlees aan. Gelukkig kun je gebitsproblemen bij honden heel goed voorkomen door regelmatige gebitscontroles bij de dierenarts en een gezonde dagelijkse gebitsroutine. Deze routine bestaat uit tanden poetsen met speciale hondentandpasta in combinatie met het geven van een gebitsverzorgende snack zoals Pedigree DentaStix of Jumbo Kauwsticks Denta. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze kauwsticks de opbouw van tandsteen tot 80% verminderen en gezond tandvlees bevorderen. Ook helpen DentaStix de moeilijk bereikbare tanden te reinigen.

Veelgestelde vragen over de gebitsverzorging van honden

Waarom krijgen honden gebitsproblemen?

Hoe kun je gebitsproblemen bij honden herkennen?

Het lukt me niet de tanden van mijn hond te poetsen. Hoe doe ik dit het beste?

Bevatten kauwsticks veel calorieën?

Mijn hond eet zijn kauwstick altijd heel snel op. Werkt het dan wel?

Pedigree Dentastix: passende kauwsticks voor de gebitsverzorging van elke hond

DentaStix zijn niet alleen goed voor het gebit van jouw hond, hij zal ze ook heerlijk vinden. Ontdek welke variant bij jouw hond past.

Bekijk meer

Aanvullende voeding voor je hond: Jumbo Kauwsticks Denta

Deze snack helpt tandplak te verminderen. De kauwsticks zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zowel voor je kleine als voor je grote vriend.

Bekijk meer

Het beste voor jouw huisdier! Alles over dierenvoeding

Als dierenliefhebber wil je het allerbeste voor jouw huisdier. Jouw kat, hond, vis, vogel of gezellige hamster moet iedere dag de juiste voeding krijgen. Ook de kattenbak of kooi moet op tijd schoongemaakt worden. Bij Jumbo hebben we een ruime keuze producten voor jouw huisdier in het assortiment. Bekijk het assortiment voor huisdieren en maak het jezelf makkelijk door de boodschappen online te bestellen.

Alles over dierenvoeding

Meer blogs over dieren

Dierenwereld

Omcirkel 4 oktober in de agenda, want dat is dé dag dat je jouw huisdier wat extra mag verwennen! Wij helpen je om te zorgen dat jouw hond of kat een fantastische dierendag krijgt!

Dierenwereld

Het is in de zomer extra belangrijk aandacht te geven aan dierenvoeding, maar ook de vacht, vochtinname en een eventuele oppas van jouw huisdier.

Dierenwereld

Tandplak en tandsteen komen veel voor bij het gebit van een kat. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Dierenwereld

Helaas hebben 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar last van gebitsproblemen. Benieuwd hoe je dit kunt voorkomen? We zetten de beste tips en producten voor je op een rijtje.