Loading...

5 x gegrilde groente van de bbq

Bbq aan, muziekje aan: je zomerfeestje begint gewoon in je eigen tuin. Zeker met deze groenten die echt niet onderdoen voor een stukje vlees van de grill. Bekijk de recepten voor gegrilde groente van de bbq.

Grilltijd groente van de bbq

Wil jij weten hoe lang je groente moet grillen op de bbq? Bekijk de gril tijd van de meest populaire groenten.

  • Ui: 8-10 min.
  • Aubergine: 12 - 15 min.
  • Champignons: 8 - 10 min.
  • Paprika: 6-7 min.
  • Tomaat: 3-4 min.
  • Courgette: 5-6 min.

1. Groente-halloumispiesen

12 ingrediënten  40 min 

Aan deze groentespiesen zit ontzettend veel smaak. We rijgen een spies met bloemkool, paprika, courgette, tomaatjes en citroen. In combinatie met de halloumi is het helemaal een feestje. Wedden dat je geen vlees mist?

Bekijk het recept

2. Gegrilde maïskolven

6 ingrediënten  25 min 

Een maiskolf past perfect bij een bbq voor jong en oud. En dit recept voor maïs is extra lekker dankzij de feta, limoen en koriander. Kook de maïs eventjes 5 minuten en grill ‘m daarna nog 10 minuten. Dat wordt kluiven en smullen.

Bekijk het recept

3. Griekse groentespies

7 ingrediënten  55 min 

Deze spiesjes maak je in een handomdraai! De combinatie van gele paprika, courgette en rode ui is top. Doordat we de groenten eerst marineren krijgt dit spiesje een Griekse twist. Lekker met pita en tzaziki.

Bekijk het recept

4. Gezonde groente- en fruitspies

4 ingrediënten  21 min 

Deze verrassende groentespies ken je vast nog niet. In dit gerecht maken we namelijk een combinatie van fruit en groente, namelijk: snackpaprika’s en nectarines. Het zoete van de nectarines zorgt voor een smaakexplosie. En lekker gezonde natuurlijk.

Bekijk het recept

5. Geroosterde ratatouillegroente van de bbq

4 ingrediënten  30 min 

Dit gerecht is heel makkelijk dankzij Jumbo! In de zomer zijn er speciale verpakkingen van groente die je zo op de bbq legt. Het enige wat jij hoeft te doen is ‘m te grillen en lekker op te eten.

Bekijk het recept

Meer groente recepten voor de bbq

Bekijk alle recepten

Meer inspiratie & tips

Vitamine D is goed voor je botten en gebit. Je haalt dit uit de zon, maar ook uit vette vis. Ontdek de lekkerste recepten met vitamine D.

Van een klassieke guacamole tot een frisse aardbeiensalsa: geniet van onze favoriete diprecepten.

Knutselen met eten is niet alleen gezellig, maar ook nog eens lekker. We hebben de leukste ideeën voor je verzameld.

Geniet van deze snacks met een gezonde twist. Dit zijn guilty pleasures eten zonder schuldgevoel. Van chips tot muffin en van pannenkoek tot pizza.