header
Food

De lekkerste Jumbo gele recepten

8 feb 2021 | Auteur: Jumbo

Daar word je toch vrolijk van? Knalgele gerechten! De zon op je bord, zorgt meteen voor een portie vreugde. Ontdek deze Jumbo gele recepten en ervaar zelf wat het doet als je een geel gerecht eet.

1. Stokbroodje huisgemaakte kip-kerriesalade

7 ingrediënten  40 min 

Wil jij een broodje of cracker beleggen met een gele lekkernij? Dan ga je natuurlijk voor een kip-kerriesalade. De kerrie zorgt voor de mooie gele kleur. Je kunt deze salade heel makkelijk zelf maken met dit heerlijke recept. Ook lekker op een toastje bij de borrel.

Bekijk dit recept

2. Kikkererwtensoep met maïsbroodcroutons

10 ingrediënten  25 min 

Deze gele soep is ontzettend lekker! De basis zijn kikkererwten, maar de gele kleur dankt de soep aan de gele paprika en aan de kruidenmix. En als dat nog niet genoeg geel is? We maken ook nog croutons van maïsbrood. 

Bekijk dit recept

3. Risotto alla Milanese

6 ingrediënten  30 min 

Risotto is een heerlijk Italiaans gerecht. Neem er even de tijd voor en ga zeker niet weg bij het vuur. Want roeren, roeren, roeren is de truc. De mooie gele kleur krijgt dit recept dankzij de saffraan. Geeft niet alleen een kleur, maar ook een verfijnde smaak.

Bekijk dit recept

4. Smashed potatoes

3 ingrediënten  50 min 

Ken je deze manier van aardappelen bereiden al? We gaan ze niet koken, bakken of pureren, maar.... smashen! Als je gele fijnproevers als aardappel gebruikt, dan zul je zien dat dit een mooi kleurrijk recept wordt. In onze favoriete kleur: geel.

Bekijk dit recept

5. Ajam rendang met gele rijst

11 ingrediënten  110 min 

Je hebt witte rijst, maar ken je ook gele rijst? Vooral in de Indische en Indiase keuken wordt vaak gele rijst gebruikt. We maken er een heerlijke rendang van kip bij. Kurkuma is in dit gerecht de reden dat het een mooie, gele kleur krijgt.

Bekijk dit recept

6. Lemon bars

6 ingrediënten  325 min 

Op zoek naar een zoete, gele traktatie? Maak dan zelf lemon bars. De citroenen zorgen voor een zure smaak, maar natuurljk ook voor een gele kleur. Het is niet moeilijk om dit gerecht zelf te maken. Bekijk het recept van de lemon bars.

Bekijk dit recept

7. Gevulde citroen met sorbetijs

3 ingrediënten  10 min 

Het oog wil ook wat! En dat krijgt het zeker met dit vrolijke dessert: gevulde citroen met sorbijtijs. Heerlijk fris! Een leuke afsluiter van een lekker etentje. En hoe geel wil je het hebben?

Bekijk dit recept

8. Gegrilde gemarineerde ananas met vanille-ijs

5 ingrediënten  85 min 

Dit dessert is echt om van te smullen. Als je ananas grilt, zorg je ervoor dat het een beetje karameliseert. Mmm... als je de ananas warm serveert met wat ijs erbij, is het gele feest echt compleet!

Bekijk dit recept

9. Ananassmoothie

4 ingrediënten  15 min 

Maak een smoothie van ananas! Dan weet je zeker dat je smoothie een mooie gele kleur krijgt. Het is niet moeilijk om zelf een smoothie te maken en zeker niet met dit heerlijke recept.

Bekijk dit recept

10. Gele-paprikasoep met kruidenmascarpone

9 ingrediënten  25 min 

Wil jij een gele soep maken? Maak dan soep van gele paprika. Paprika geeft ontzettend veel smaak aan een soep. En dankzij de kruidenmascarpone wordt het ook een romig gerecht. Broodje erbij en klaar ben je!

Bekijk dit recept

Onze favoriete gele producten

Meer gele inspiratie

Lekkere gele producten

Meer inspiratie & tips

Oeh, I like this! Met deze tips & tricks maak jij de beste foodfoto’s die de hele wereld rondgaan onder #instafood.

Je kunt de klok erop gelijk zetten: rond 16.00 uur begint je maag te knorren. Bekijk deze 7 gezonde snacks.

Het weekend staat in het teken van samenzijn en genieten. Start het weekend daaarom goed met een uitgebreid weekendontbijt.

Voor alle tosti-lovers: een vegan tosti, zoete tosti of een tosti met zalm. Ontdek de favoriete tosti's van Jumbo met deze 5 recepten.