5 x Kaasfondue om je vingers bij af te likken

29 juli 2020 | Auteur: Jumbo

Met z’n allen rondom een fonduepan en dan lekker in de gesmolten kaas dippen met rauwkost, brood, groente of fruit. Mmm… Kaasfonduen is altijd een gezellig en lekker idee. Weinig voorbereidingstijd en toch lang tafelen. En je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Jumbo laat je vijf verrukkelijke variaties voor kaasfondue ontdekken.

De lekkerste basiswijnen voor kaasfondue

 

Een goede kaasfondue begint bij een goede basis. Een goede basis bestaat niet alleen uit kaas, maar ook uit wijn. Met deze witte wijnen heb je altijd een lekkere basis voor je fondue en een lekkere wijn om te drinken tijdens het eten van je kaasfondue. 

1. Kaasfondue basisrecept

14 ingrediënten  25 min 

We beginnen met een perfect basisrecept. Maar vergis je niet, deze kaasfondue zit barstensvol smaak. Er gaan twee soorten kazen in en de knoflook en droge witte wijn maken de smaakbeleving helemaal af.

Bekijk het recept

2. Kaasfondue met gemengde groenten

7 ingrediënten  23 min 

Met dit recept zet je een heerlijke kaasfondue op tafel met maar liefst drie soorten kaas: gruyère, belegen kaas en blauwaderkaas. Vooral die laatste zorgt voor flink wat smaak. De selectie van groenten past er heerlijk bij.

Bekijk het recept

3. Franse kaasfondue

9 ingrediënten  20 min 

De naam zegt het al: als je in deze heerlijke kaasfondue dipt, waan je je direct even in Frankrijk. Want in Frankrijk weten ze alles van goede kazen. In dit recept zijn alle smaken perfect op elkaar afgestemd. Gegarandeerd genieten.

Bekijk het recept

4. Vegan ‘kaas’fondue

5 ingrediënten  200 min 

Met dit recept mogen ook vegans smullen van een kaasfondue. Natuurlijk gaat er geen echte kaas in, maar alle ingrediënten samen in de blender zorgen voor een vergelijkbare beleving. Dat wordt lekker verantwoord fonduen.

Bekijk het recept

5. 1-minuut-kaasfondue met snackgroenten

4 ingrediënten  5 min 

Dit is de allersnelste kaasfondue die je zelf kunt maken. We gebruiken hiervoor smeerkaas, die al lekker zacht van zichzelf is en alleen maar opgewarmd hoeft te worden. Lekker wat snackgroenten erbij om te dippen of ga voor een knapperig broodje. Dat doet het ook altijd goed.

Bekijk het recept

Meer recepten voor kaasfondue

Meer inspiratie & tips

Oeh, I like this! Met deze tips & tricks maak jij de beste foodfoto’s die de hele wereld rondgaan onder #instafood.

Je kunt de klok erop gelijk zetten: rond 16.00 uur begint je maag te knorren. Bekijk deze 7 gezonde snacks.

Het weekend staat in het teken van samenzijn en genieten. Start het weekend daaarom goed met een uitgebreid weekendontbijt.

Voor alle tosti-lovers: een vegan tosti, zoete tosti of een tosti met zalm. Ontdek de favoriete tosti's van Jumbo met deze 5 recepten.