Zo stel je de perfecte borrelplank samen

Tadaa! Als jij een perfecte borrelplank serveert, ben jij ongetwijfeld de held van de avond. Wat een feest zo’n enorme plank vol met lekkers om van te smullen. Als je ‘m goed vult, kan het zelfs een maaltijd vervangen. Ideaal, dan hoef je ook niet meer te koken. Maar hoe stel je nou zo’n borrelplank samen?

De ingrediënten voor een gezellige borrel thuis zijn natuurlijk naast drankjes, de juiste hapjes. Onze belangrijkste tip voor een borrelplank: ga lekker mixen & matchen, want de beste borrelplank bevat van alles wat. 

Bekijk alle recepten

Stap 1: Koude hapjes

Begin met de koude hapjes, want die koelen niet af als je met de rest van de hapjes aan de slag gaat. Beleg een mooie plank met kleine bakjes of glaasjes met olijven, wraphapjes, kaas, rauwkost of spiesjes met tomaat, basilicum en mozzarella.

Stap 2: Warme hapjes

Warme hapjes maken je perfecte borrelplank compleet. Iedereen wordt meteen blij van een schaaltje bitterballen, gehaktballen, minipizza’s of nacho’s met gesmolten kaas. Mmm… Ook stukjes pizza of mini-pizza’s zijn passen goed op een borrelplank.

Stap 3: Mix vlees, vis en vega

Mixen en matchen is waar het om draait bij het samenstellen van een goede borrelplank. Zorg dus ook voor een mooie balans tussen vlees, vis en vegetarische hapjes. Zo heeft iedereen wat lekkers te snacken.

Stap 4: Smeersels & dipsausjes

Iedere borrelplank bevat altijd een paar lekkere dipsausjes of smeersels. Denk aan guacamole, (zelfgemaakte) kruidenboter, aioli en tapenade. Wat je erin dipt? Een vers stukje stokbrood, naanbrood, toastjes, chips of rauwkost.

Stap 5: Maak het jezelf makkelijk

Natuurlijk hoef je niet alles wat op je borrelplank ligt zelf te maken. Haal ook een aantal kant-en-klare borrelhapjes bij Jumbo. De Kies & Mix tapas zijn een heerlijke en makkelijke aanvulling van je borrelplank. Juist met een mix van kant-en-klaar en zelfgemaakt kun je de borrelplank goed beleggen.

Stap 6: Presentatie

Heb je een keuze gemaakt en alle hapjes klaar? Zorg dan voor een leuke presentatie. Afwisseling is het sleutelwoord. Leg een paar hapjes los op de borrelplank, serveer sommige hapjes in glaasjes, rol andere weer op tot wrap hapjes en kies de leukste schaaltjes voor je dipjes. Zo, je borrelplank is klaar. En dan nu: genieten maar.

Lekkere borrelrecepten

Ontdek alle borrelrecepten

Extra voordelig én al klaar

Bekijk aanbieding

Meer inspiratie & tips

Food

Laat de trainer van het voetbalteam maar bezig zijn met de opstelling op het veld. Jouw taak is om de perfecte formatie te maken voor de hapjes.

Food

De bitterbal kent iedereen wel. Maar als je een gezellige borrelavond hebt thuis, kun je natuurlijk ook een keer iets anders maken.

Food

Dit najaar kun je met kruidnoten op je borrelplank genieten van de wedstrijden. Met deze Sinterklaas borrelrecepten zit je altijd goed.

Koken

Er gaat niks boven een goedgevulde borrelplank. We maken 't je makkelijk met de stappenplannen: de Italiaanse en Mediterrane borrelplank.