Loading...

Zo stel je de perfecte borrelplank samen

Tadaa! Als jij een perfecte borrelplank serveert, ben jij ongetwijfeld de held van de avond. Wat een feest zo’n enorme plank vol met lekkers om van te smullen. Als je ‘m goed vult, kan het zelfs een maaltijd vervangen. Ideaal, dan hoef je ook niet meer te koken. Maar hoe stel je nou zo’n borrelplank samen?

De ingrediënten voor een gezellige borrel thuis zijn natuurlijk naast drankjes, de juiste hapjes. Onze belangrijkste tip voor een borrelplank: ga lekker mixen & matchen, want de beste borrelplank bevat van alles wat. 

Bekijk alle recepten

Stap 1: Koude hapjes

Begin met de koude hapjes, want die koelen niet af als je met de rest van de hapjes aan de slag gaat. Beleg een mooie plank met kleine bakjes of glaasjes met olijven, wraphapjes, kaas, rauwkost of spiesjes met tomaat, basilicum en mozzarella.

Stap 2: Warme hapjes

Warme hapjes maken je perfecte borrelplank compleet. Iedereen wordt meteen blij van een schaaltje bitterballen, gehaktballen, minipizza’s of nacho’s met gesmolten kaas. Mmm… Ook stukjes pizza of mini-pizza’s zijn passen goed op een borrelplank.

Stap 3: Mix vlees, vis en vega

Mixen en matchen is waar het om draait bij het samenstellen van een goede borrelplank. Zorg dus ook voor een mooie balans tussen vlees, vis en vegetarische hapjes. Zo heeft iedereen wat lekkers te snacken.

Stap 4: Smeersels & dipsausjes

Iedere borrelplank bevat altijd een paar lekkere dipsausjes of smeersels. Denk aan guacamole, (zelfgemaakte) kruidenboter, aioli en tapenade. Wat je erin dipt? Een vers stukje stokbrood, naanbrood, toastjes, chips of rauwkost.

Stap 5: Maak het jezelf makkelijk

Natuurlijk hoef je niet alles wat op je borrelplank ligt zelf te maken. Haal ook een aantal kant-en-klare borrelhapjes bij Jumbo. De Kies & Mix tapas zijn een heerlijke en makkelijke aanvulling van je borrelplank. Juist met een mix van kant-en-klaar en zelfgemaakt kun je de borrelplank goed beleggen.

Stap 6: Presentatie

Heb je een keuze gemaakt en alle hapjes klaar? Zorg dan voor een leuke presentatie. Afwisseling is het sleutelwoord. Leg een paar hapjes los op de borrelplank, serveer sommige hapjes in glaasjes, rol andere weer op tot wrap hapjes en kies de leukste schaaltjes voor je dipjes. Zo, je borrelplank is klaar. En dan nu: genieten maar.

Lekkere borrelrecepten

Ontdek alle borrelrecepten

Extra voordelig én al klaar

Bekijk aanbieding

Meer inspiratie & tips

Heb je brood over dat niet meer zo vers smaakt? Dat is helemaal geen probleem voor deze recepten.

Een keer de koelkast leegmaken? Zo maak je van je restjes nog een heerlijk en meer dan compleet gerecht. Ontdek de recepten.

Wil jij genieten van een koffiemomentje? Ontdek dan hoe je zelf de lekkerste latte, cappuccino of andere koffie maakt. 

Tadaa! Als jij een perfecte borrelplank serveert, ben jij ongetwijfeld de held van de avond. Bekijk hoe je nou zo'n heerlijke plank vol hapjes maakt.