Top 3 Rosé Wijn

11 december 2020 | Auteur: Jumbo

Wanneer je rosé in huis haalt, dan haal je de zomer in huis. Om je te helpen kiezen is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo. Kom erachter waar de druif vandaan komt en waar de wijn lekker bij te drinken is.

1. Mezzacorona – Pinot Grigio – Rosé

In het noorden van Italië in de streek Trentino worden de pinot grigio druiven verbouwd van deze lichte rosé. Normaalgesproken wordt rosé gemaakt van blauwe druiven, maar deze pinit grigio is gemaakt van een witte druif. Je proeft de smaken van grapefruit, peer, licht rood fruit en een aangename ziltigheid. Lekker bij een picknick op een warme dag of bij Italiaanse voorgerechten met vis, kip of wit vlees.

Bestel deze wijn

Lekker bij een picknick op een warme dag of Italiaanse voorgerechten met vis, kip of wit vlees.

Druif: Pinot Grigio
Land van herkomst: Italië

2. Gris de Pépé – Cinsault – Grenache – Rosé

Deze droge, verfrissende en kruidige wijn is afkomstig uit de Provence in Frankrijk. Hij wordt gemaakt van de lokale druiven cinsault, grenache en syrah. Je proeft de smaken van aardbei, watermeloen en granaatappel. Lekker als aperitief of in combinatie met droge worst, salades, Aziatische gerechten of vis.

Bestel deze wijn

Lekker als aperitief en bij droge worst, salades, Aziatische gerechten en vis.

Druif: Cinsault, Grenache, Syrah
Land van herkomst: Frankrijk

3. Villa Aix – Coteaux d’Aix en Provence – Grenache – Cinsault – Rosé – 750ML

De rosé is afkomstig uit de stad Aix-en-Provence in Zuid-Frankrijk en ligt op steenworp afstand van de Middellandse Zee. Wordt gemaakt van de druiven grenache, cinsault en syrah. Kenmerkt zich met de smaken van frambozen, aardbeien, perzik en groene kruiden. Lekker op een warme dag als borrelwijn en in combinatie met salades, vissoep, droge worst, lichte voorgerechten met rauw vlees, gerechten uit de Aziatische keuken of gegrilde vis.

Bestel deze wijn

Lekker bij de borrel, salades, vissoep, droge worst, lichte voorgerechten.

Druif: Grenache, Cinsault en Syrah
Land van herkomst: Frankrijk

Bestel de top 3 Rosé wijn bij Jumbo

Meer inspiratie & tips

Welke witte wijn past bij mij en bij welk gerecht? Om deze keuze gemakkelijker te maken is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.

Wanneer je rosé in huis haalt, dan haal je de zomer in huis. Om je te helpen kiezen is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.

Welke rode wijn past bij mij en bij welk gerecht? Om deze keuze gemakkelijker te maken is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.

Prosecco, Cava en Champagne vallen onder de categorie mousserende wijn, ook wel bubbel wijn genoemd. Om je te helpen kiezen is deze top 3 lijst samengesteld door wijnspecialisten en de klanten van Jumbo.