5 x recepten voor een vitamine D boost

Vitamine D is goed voor je botten, gebit en spierweefsels. Ook helpt het depressies tegen te gaan. Je krijgt vitamine D door middel van de zon. 

Laat de zon zich niet zien? Dan zijn gerechten met vette vis, zoals makreel, haring of zalm, een goede vervanger. Ook eieren en vlees dragen bij aan je vitamine D-gehalte, maar wel iets minder dan vette vis. Varieer lekker met onderstaande verrassende recepten om je vitamine D op peil te houden.

1. Pastasalade met zalm en kikkererwten

10 ingrediënten  20 min 

Makkelijk, snel klaar, kleurrijk, smakelijk, gezond: wat kunnen we nog meer over deze pastasalade zeggen? De zalm en eieren zorgen voor de vitamine D en dankzij de tomaatjes, kikkererwten, komkommer en rode ui krijg je nog een berg andere vitaminen binnen. Een feestje om te zien en om te proeven.

Bekijk het recept

2. Makreelsandwich met appel

9 ingrediënten  15 min 

Een beetje vitamine D op je boterham is ook een goede keuze. We gaan hier voor een heerlijke sandwich met een zelfgemaakte makreelsalade. De gember en groene appel zijn een frisse tegenhanger van de vis, heerlijk dus tijdens een zomerse picknick. 

Bekijk het recept

3. Snelle maaltijdsalade met haring en avocado

13 ingrediënten  15 min 

Deze zomerse maaltijdsalade heb je vliegensvlug samengesteld, maar dat gaat niet ten koste van de smaak of voedingswaarde. Hij zit vol met lekkere en gezonde ingrediënten: van romige avocado tot knapperige walnoten. Een aanrader om eens uit te proberen.

Bekijk het recept

4. Omelet met zalm en avocado

10 ingrediënten  20 min 

Naast dat dit verrassende recept twee vitamine D-leveranciers bevat, namelijk ei en zalm, is het vooral een heel erg smakelijk gerecht. Deze omelet met avocado, zalm, alfalfa en limoen is hét recept dat je zoekt voor een zomerse brunch of lunch. 

Bekijk het recept

5. Broccolisoep met makreel

8 ingrediënten  20 min 

Aan veel verschillende soepen kun je op een makkelijke manier vitamine D toevoegen in de vorm van makreel of gerookte zalm. We delen hier een verrukkelijk recept voor broccolisoep met warmgerookte makreel en krieltjes. Met deze soep zet je een volledige én lekkere maaltijd op tafel.

Bekijk het recept

Meer recepten met vitamine D

Meer inspiratie & tips

Een goede weerstand is nu misschien nog wel belangrijker dan ooit. Daarom is het slim om elke dag aan voldoende vitamine C binnen te krijgen.

Alsof pannenkoeken op zich al geen feestje zijn, maken we het gewoon nog bonter: bekijk  hoe je een pannenkoektaart maakt.

Diploma op zak? Dat mag gevierd worden! Met dit geslaagde menu voor geniet je de hele dag van feestelijke gerechten, drankjes en tussendoortjes.

Hoe krijg je  iedere dag de aanbevolen hoeveelheid vitaminen binnen? Het antwoord op deze vraag, zijn deze recepten.