header
Koken

Wel lekker, toch?

3 november 2021 | Auteur: Jumbo

Trek jij ook altijd een lang gezicht bij het zien van spruiten of witlof? Wedden dat je ’t zo wel lust! Ontdek deze recepten die zeker lekker zijn. Ook al zijn er sommige mensen die denken dat kapucijners, ansjovis of bietjes niet lekker zijn. Bekijk hoe je deze gerechten maakt. Wedden dat niemand in de gaten heeft dat de bietjes voor de roze kleur in de poffertjes heeft gezorgd?

Plaattaart met spruitjes, ham en kaas

5 ingrediënten  30 min 

Als jij wil genieten van spruitjes, maak er dan eens een plaattaart van. Zo kun je zelf proeven dat spruitjes echt wel lekker zijn. We beleggen de plaattaart met spruitjes, rode ui, ham en oude kaas. Dat wordt smullen.

Bekijk dit recept
image text

Spinaziestamppot met blauwe kaas

4 ingrediënten  30 min 

Blauwe kaas niet lekker? Echt wel! Maak eens een stamppot met spinazie als groente. Blauwe kaas past daar perfect bij. We serveren er ook warmgerookte kipfiletreepjes bij voor een hartige smaak. Ontdek hoe je dit gerecht maakt.

Bekijk dit recept
image text

Gehaktballen met ansjovis

7 ingrediënten  35 min 

‘Ansjovis? Ieeeeh, dat lust ik niet!’ Wedden van wel als je er deze heerlijke gehaktballen van maakt. De ansjovis zorgt juist voor extra veel smaak aan de gehaktballen. Zelfs als je geen fan bent van vis, zijn ze super lekker.

Bekijk dit recept
image text

Roze poffertjes met biet

8 ingrediënten  20 min 

Sommige mensen vinden dat bieten naar aarde smaken. Smaken verschillen. Bietjes kun je ook heel lekker bereiden. Heb jij er al eens poffertjes van gemaakt? De bietjes geven een roze kleur aan de poffers. Maak ze eens zelf.

Bekijk dit recept
image text

Gekaramelliseerde witlof met puree en fricandeau

7 ingrediënten  20 min 

Witlof bitter? Nee joh! Niet met dit recept. Als je de witlof karamelliseert, wordt ‘ie zelfs een beetje zoet. We serveren er een smeuïge puree bij en een lekker stukje fricandeau. Zo wordt witlof een feestje.

Bekijk dit recept
image text

Captain’s dinner met krokante tofu

10 ingrediënten  25 min 

Ben je geen fan van kapucijners? Dan ken je dit lekker recept niet. Van kapucijners kun je het gerecht Captain’s dinner maken. Het bestaat veelal uit langer houdbare producten. Maar dat proef je zeker niet. Dit is echt wel lekker.

Bekijk dit recept
image text

Nog meer recepten

Meer inspiratie & tips

Vitamine D is goed voor je botten en gebit. Je haalt dit uit de zon, maar ook uit vette vis. Ontdek de lekkerste recepten met vitamine D.

Van een klassieke guacamole tot een frisse aardbeiensalsa: geniet van onze favoriete diprecepten.

Knutselen met eten is niet alleen gezellig, maar ook nog eens lekker. We hebben de leukste ideeën voor je verzameld.

Geniet van deze snacks met een gezonde twist. Dit zijn guilty pleasures eten zonder schuldgevoel. Van chips tot muffin en van pannenkoek tot pizza.