Loading...

Goudeerlijk brood

Het dagelijkse brood van bakkerskwaliteit

Bekijk het assortiment

Versgebakken brood voor de laagste prijs

Goudeerlijk brood is gemaakt van natuurlijke ingredienten, wordt gebakken in een echte bakkerij en wordt nog warm vervoerd naar de winkels. Bestel je het brood online? Dan zorgen we dat het brood zo snel mogelijk wordt ingevroren. Zo is het nog heerlijk vers wanneer je het thuis ontvangt.


5 recepten met Goudeerlijk brood

Wist je dat...

... dit tekentje op het product betekent dat het brood meteen vers ingevroren is? Wanneer we het brood bij jou thuis komen bezorgen, is het dus nog heerlijk vers.

Zo maak je zelf brood

De basis van een lekker vers brood is het brooddeeg. In deze handige video van Jumbo leer je stap ­voor ­stap hoe je brooddeeg maakt. Je kunt naar eigen smaak zaden, pitten en andere ingrediënten toevoegen. De heerlijke geur komt je al snel tegemoet!

Goudeerlijk brood online bestellen

Bekijk alle Goudeerlijk broden

De Goudeerlijk vezelmeter

Wat is het verschil? Blauwe verpakking met een W = wit (1 aren). Oranje/licht bruin met een B = bruin (2 aren). Donkerbruine verpakking met V erop = volkoren (3 aren). Het aantal aren geeft de hoeveelheid vezels aan.

Witbrood

Hiervoor wordt bloem gebruikt. Bloem wordt gemaakt van alleen het binnenste deel van de graankorrel, de meelkern.

Bruinbrood

Hiervoor wordt meel gebruikt: een mengsel van bloem en volkorenmeel (meestal in de verhouding 50/50).

Volkorenbrood

Hiervoor wordt alleen volkorenmeel gebruikt. Volkorenmeel bevat alle onderdelen van de graankorrel: de meelkern, de kiem en het vliesje. Volkorenbrood bevat de meeste voedingsvezels en stat daarom in de Schijf van Vijf. 

Wist je dat...

Het ene volkoren brood niet hetzelfde is als het andere. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

Goudeerlijk fijn volkoren is brood op basis van volkorenmeel. Goudeerlijk grof volkoren daarvoor worden tarwekorrels minder fijn gemalen; het aandeel volkorenmeel bevat 40% gebroken tarwekorrels en 60% volkorenmeel. Goudeerlijk korn volkoren is gemaakt van volkorenmeel waar voor een unieke smaak onder meer lijnzaad, zonnebloempitten en geroosterde sojastukjes aan toegevoegd zijn. Goudeerlijk donker meergranen volkoren wordt gemaakt van volkorenmeel met onder andere gerst, gierst, tarwegries, maisgries en haver.

Op zoek naar meer broodinspiratie?

Alles over brood Lunch Brunch Kaiserbroodjes