Italiaans dessert: inspiratie & tips

De lekkerste toetjes ter wereld

Bekijk alle recepten

De lekkerste toetjes ter wereld komen uit Italië 

Viva Italia! Wij zijn gek op de Italiaanse keuken en al helemaal op Italiaanse desserts! Het beroemdste toetje uit Italië kennen we allemaal: tiramisu. Maar de lijst met lekkere Italiaanse desserts is eindeloos. Panna cotta, semifreddo, scroppino en natuurlijk gelato, oftewel Italiaans ijs: alle Italiaanse desserts zijn hemels lekker. Kies een makkelijk Italiaans dessert recept en ontdek het zelf!

5x makkelijk Italiaans dessert recept

Deze eenvoudige smaaksensaties kunnen bijna niet mislukken! Krokante Italiaanse oliebollen, fluweelzachte panna cotta of romige semifreddo: een makkelijk Italiaans dessert recept valt altijd in de smaak.

5x tiramisu

Tiramisu is de koningin der Italiaanse desserts: wereldwijd beroemd en geliefd. Ga jij voor een authentieke tiramisu of een meer verrassende variant?

5x panna cotta

Met fluweelzachte panna cotta kun je blijven variëren. Laat je inspireren en kies een makkelijk Italiaans dessert recept voor panna cotta. 

Frisse aardbeien-yoghurttiramisu

Een snel en makkelijk Italiaans dessert recept kan iedereen maken. In deze video zie je hoe je een frisse yoghurt-tiramisu met aardbeien maakt. Kijk gezellig mee en ga aan de slag!

Bekijk de video

Italiaanse desserts - weetjes & tips

De Italianen bestellen na het avondeten graag een espresso. Dat is goed voor de spijsvertering. Wist je dat tiramisu, het bekendste Italiaanse dessert, letterlijk ‘til me op’ betekent? Waarschijnlijk omdat het toetje is bedoeld om je blij te maken en als opkikkertje - vanwege de cafeïne in het gerecht. Ben je een echte zoetekauw? Dan zijn Italiaanse nagerechten zeker iets voor jou! Italianen zijn namelijk gek op zoet. Ze hebben zelfs een ontbijt dat bestaat uit cappuccino met koekjes; prima colazione. Gelato, oftewel ijs, is niet uitgevonden door de Italianen, maar wel verfijnd. Ongeveer vijfduizend jaar geleden is ijs uit China overgewaaid, het werd populair toen koningin Catharina de Medici het rond 1550 introduceerde aan het Franse hof. Daarna verspreidde gelato zich door de rest van Europa en werd Italiaans ijs wereldberoemd. Het Italiaanse woord voor dessert is dolci - het meervoud van dolce dat zoet betekent. En zoet is ook precies hoe de Italianen toetjes graag eten. 

Alles voor heerlijke Italiaanse desserts

Heb je een makkelijk Italiaans dessert recept gevonden? Bij Jumbo bestel je al je boodschappen handig online. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Ook kant-en-klare Italiaanse desserts, zoals tiramisu, bezorgen we bij jou thuis. 

Meer inspiratie voor het dessert?

Dessert Italiaans dessert Grand dessert
Makkelijke desserts Trifle Mascarpone
Chocolademousse Tiramisu Kaasplankje
Alles over kaas Hangop Paastrifle