< Terug naar het overzicht

Onze eieren
zijn diervriendelijk

Huismerkeieren

1 ster Beter Leven keurmerk

Al onze huismerkeieren hebben minimaal het 1 ster Beter Leven keurmerk. In 2016 waren we zelfs de eerste supermarkt die alleen maar huismerkeieren met een ster verkocht. Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming helpt je betere keuzes te maken. Legkippen met het 1 ster Beter Leven keurmerk hebben meer bewegingsruimte door een overdekte uitloop naar buiten met frisse lucht. Ook krijgen ze meer afleidingsmateriaal, wat past bij hun natuurlijk gedrag. In de stallen ligt stro, houtkrullen of zand zodat de kippen kunnen scharrelen en stofbaden kunnen nemen.

Ook heeft Jumbo eieren met het 2 en 3 sterren Beter Leven keurmerk in de schappen.

Meer weten over het Beter Leven keurmerk?

RESPEGGT eieren

Vanaf april 2020 vind je in al onze winkels RESPEGGT eieren. Met het kopen van deze eieren draag je een steentje bij aan het voorkomen van onnodig dierenleed: net geboren haantjes worden niet meer gedood. Hoe zit dat? Omdat de haantjes geen eieren leggen, worden ze direct na de geboorte gedood.

Gelukkig is dat verleden tijd met deze eieren, omdat voor de geboorte al wordt onderzocht of er in het ei zich een haantje of een hennetje ontwikkelt. Als blijkt dat het een haantje wordt, wordt het broedproces gestopt. Alleen de eieren waar een hennetje in zit, worden verder uitgebroed. Na 21 dagen komen de hennetjes uit en zij leggen de RESPEGGT eieren.

Meer weten over RESPEGGT eieren?

Deze eieren hebben allemaal een ster

Bekijk al onze producten

Recepten met ei

Bekijk alle recepten met ei

Zorgeieren

Bij Jumbo kun je ook terecht voor zorgeieren. Wat dat zijn? Deze eieren zijn afkomstig van Boerderij Wienes uit Hegelsom (Limburg). Diverse hulpboeren, allemaal 'boeren' met een (verstandelijke) beperking, zorgen voor de dieren, het onderhoud van de boerderij en voor het verzamelen en verpakken van verse scharreleieren. Eieren met aandacht voor mens, dier en milieu. Hoe mooi is dat?