Hallo nieuwe duurzame tas

Ontdek de puurheid van de Pure JuCo shopper

Een bijzondere tas met een leuke boodschap

Wat goed dat jij een trotse eigenaar bent van de nieuwe, duurzame shopper van Jumbo. Iedere dag gaan wij voor de leukste boodschap. En de leukste boodschap is natuurlijk een duurzame boodschap. Daarom hebben we deze nieuwe shopper van Pure JuCo gemaakt die voor 40% uit natuurlijke Pure Jute bestaat en voor 60% uit biologisch gecertificeerd katoen. Je ruikt en voelt de puurheid van deze prachtige Pure JuCo shopper in jouw hand. De shopper gaat dankzij de oersterke stof lekker lang mee. Exclusief verkrijgbaar voor 5,49 euro bij Jumbo.

Duurzame weetjes over deze tas…

De Jumbo Shopper is gemaakt van Pure Juco die voor 40% uit natuurlijke Pure Jute bestaat en voor 60% uit biologisch gecertificeerd katoen. De beste eigenschappen van beide natuurlijke vezels geweven tot één stof.

De katoen is afkomstig van milieuvriendelijke teelt en gecertificeerd volgens de standaard voor biologisch katoen: Global Organic Textile Standard (GOTS). Zo zijn gevaarlijke pesticiden en chemicaliën verboden bij de groei en productie van biologisch katoen. Veiliger voor iedereen die bij de productie betrokken is. De wortels van de jute plant helpen bodemerosie te voorkomen en zorgen voor een gezonde, vruchtbare bodem. Daardoor kunnen op hetzelfde land afwisselend ook rijst en aardappelen verbouwd worden. De jute zorgt daarbij voor een natuurlijke barrière tegen pest en ander ziekteverwekkers van de rijst- en aardappeloogsten. Gebruik van pesticiden is dus niet nodig. Er is veel minder water nodig voor de productie van deze shopper dan bij een standaard katoenen tas. De jute plant gebruikt zelfs alleen regenwater om te groeien. Met een enorme vaart schiet de plant de lucht in tijdens het regenseizoen in de Ganges Delta, India. Bij de verbouw van biologisch katoen wordt minder water gebruikt, dan bij standaard katoen. En bij de productie wordt er voor gezorgd dat het afvalwater wordt gezuiverd en waar mogelijk hergebruikt met strikte regels voor biologische afbreekbaarheid. De jute plant zuivert de lucht door opname van CO2. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat de CO2 opname door jute planten zelfs veel hoger is dan door bomen? Een hectare jute planten haalt ongeveer 15 ton CO2 uit de atmosfeer en levert tijdens het 100 dagen groeiseizoen ongeveer 11 ton zuurstof op. De shopper is Food-grade gecertificeerd en dus food-safe. De jutevezels zijn bewerkt met natuurlijke Rice Bran Oil II. No waste! Het (snij)afval dat vrijkomt bij het maken van de tas wordt gerecycled, bijvoorbeeld tot een andere stof, isolatiemateriaal of papier. Van de juteplant gaat zelfs niets verloren, elk deel van de plant wordt gebruikt. De Jumbo Smiley is gezeefdrukt met GOTS-gecertificeerde inkt. Als dat geen glimlach op je gezicht tovert? Hergebruik je tas! Deze supersterke tas gaat super lang mee. Komt er toch een moment dat je de tas niet meer als boodschappentas kunt gebruiken? Gebruik de tas dan als plantenbak, worteldoek, hoes ter bescherming van je planten tegen de vorst of maak er zelf iets anders leuks van. Deze Pure Juco stof mag terugkomen in de kringloop van de bodem. Het is biologisch afbreekbaar en bodem verrijkend.
Meer over duurzaamheid