< Terug naar het overzicht

Recyclen

Op naar 100% recyclebaar

Op naar 100% recyclebaar

Samen met andere Nederlandse supermarkten hebben we afgesproken dat in 2025 alle verpakkingen 100% recyclebaar zijn. Ook bestaat al het plastic verpakkingsmateriaal dan voor 50% uit gerecycled plastic. Dit doen we nu al:

Onze flessen voor vers sap bestaan nu voor driekwart uit gerecycled plastic (RPET) en voor een kwart uit recyclebaar biobased plastic. Hetzelfde verse sap, in een duurzamere fles! Bij de appels per 4 verpakt komt er geen plasticfolie meer aan te pas; de verpakking is gemaakt van gerecycled karton, dat op zijn beurt weer 100% recyclebaar is.  Wat hoort waar? Op veel Jumbo huismerkverpakkingen staat een weggooiwijzer, die je helpt om verpakkingen op de juiste manier weg te gooien. Zo kan het op de juiste manier verwerkt en gerecycled worden. Zwart plastic is lastig te recyclen. Daarom gebruiken we geen zwart plastic meer in de schaaltjes van bijvoorbeeld champignons en aardappelpuree. Ook de plastic doppen van de verse sap flessen zijn transparant, in plaats van oranje of zwart.  De Lekker Veggie-verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen. 

Makkelijk te recyclen

Om zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te recyclen is het van belang dat het goed wordt weggegooid. Wil je meer weten over hoe je verpakkingen het best kan scheiden? Bekijk dan de afvalwijzer van Milieu Centraal!

Bekijk al onze producten