Eén tegen eenzaamheid

Veel mensen voelen zich weleens eenzaam. Vooral onder ouderen komt eenzaamheid vaak voor. Bij Jumbo vinden we dat onze winkels een belangrijke rol hebben als ontmoetingsplek om eenzaamheid te signaleren, terug te dringen en te doorbreken. Bijvoorbeeld door een praatje te maken of echt even de tijd voor iemand te nemen. Daarom zijn we lid van Eén tegen eenzaamheid, een nationale coalitie van bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen die de handen ineenslaan om eenzaamheid onder ouderen te doorbreken. 

Snel naar

Onze kletskassa's breiden uit Meer initiatieven in onze winkels

Onze Kletskassa's breiden uit

De Kletskassa is een kassa speciaal voor iedereen die geen haast heeft en zin in een praatje. Het idee voor de Kletskassa ontstond ruim twee jaar geleden en in de zomer van 2019 werd de eerste Kletskassa geopend in het Brabantse Vlijmen. Dit zorgde voor veel positieve reacties. Nu is de tijd rijp om dit initiatief verder uit te breiden. Aan het einde van 2022 zijn er door het hele land in 200 winkels Kletskassa’s te vinden waar onze klanten terecht kunnen voor een kletspraatje. Gewoon omdat het kan. 

Koffie in de kletshoek

In verschillende Jumbo winkels vind je een Kletshoek. Daar kunnen onze klanten altijd een lekkere kop koffie pakken en een praatje maken met een van de buurtgenoten. Tijd voor elkaar. Ook is het magazine hier regelmatig aanwezig en is er mogelijkheid om tips en weetjes uit te wisselen.

Meer initiatieven in onze winkels

Bij Jumbo bruist het van de ideeën om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van eenzaamheid. Hier werken we hard aan en dat zie je terug in onze winkels. Naast de Kletskassa’s en gezellige kletshoeken, zijn er verschillende lokale initiatieven. Wist je bijvoorbeeld dat ze bij Jumbo Utrecht Merelstraat samenwerken met Oma’s Soep? Dit is een initiatief dat ouderen en studenten samenbrengt door middel van het maken van soep. Jumbo doneert producten voor deze heerlijke soepen, die vervolgens worden klaargemaakt door ouderen en jongeren samen. En wist je dat er bij Jumbo Amsterdam Buitenveldertselaan vijfenzestigplussers achter de kassa zitten? En niet te vergeten onze winkels die iets lekkers langs brengen bij verzorgingscentra in de buurt. Smakelijk én gezellig. Allemaal kleine gebaren die een verschil maken.

Meer over lokale betrokkenheid

Alles over
milieu-impact

Milieu-impact verminderen Verpakking en afval terugdringen Energieverbruik en emissie verlagen Verspilling tegengaan

Alles over
gezondere keuzes

Gezonder eten en leven Gezonder huismerk Gezond eten Vegetarisch eten Vegan eten Gezonde kids

Alles over
onze keten

Duurzame keten Producten van Dichtbij Samenwerken met boeren en telers Producten van verder weg

Alles over
lokale betrokkenheid

Een goede buur Eén tegen eenzaamheid Actief in de wijk