Milieu-impact verminderen

Klimaat- en milieubewust

Bij Jumbo willen we de impact op het milieu- en het klimaat zoveel mogelijk beperken. Van de reis die onze producten aflegt tot aan de bouw van onze winkels. Bij alles vragen we ons af of het efficiënter en minder belastend kan? Daar werken we hard aan, samen met leveranciers en onze ketenpartners. Want samen maken we een wereld van verschil. Hoe we dat doen? Dat ontdek je hier.

Minder verpakken = minder afval

Met de vraag naar meer gemak en de groei van de voedselproductie stijgt ook de hoeveelheid verpakkingen en afvalstromen. Bij Jumbo dringen we het afval terug en kiezen we voor minder en betere verpakkingen. Ook maken we het jou graag makkelijk om minder weg te gooien en afval goed te scheiden, door gebruik te maken van een afvalwijzer op de verpakking. Ontdek wat Jumbo elke dag doet en hoe je zélf bewust om kunt gaan met verpakkingen en afval.

Zo zorgen we samen voor minder afval

Energie en emissies

We werken klimaatbewust, door te investeren in de verduurzaming van onze winkels, distributiecentra en ons hoofdkantoor. Dat doen we door te kiezen voor hernieuwbare grondstoffen en het gebruik van fossiele energie terug te dringen. Ons concrete doel? Een CO2-neutrale bedrijfsvoering vóór 2030.

Zo streeft Jumbo naar minder uitstoot

Voedselverspilling verminderen

Iedereen weet dat eten weggooien zonde is. En vooral ook onnodig. Daarom leggen we graag uit wat we bij Jumbo doen aan het verminderen van voedselverspilling. En we helpen jou graag hetzelfde te doen. Zo dringen we samen onze impact op het milieu terug én het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Doe je mee?

Zo gaan we samen verspilling tegen

Alles over
milieu-impact

Milieu-impact verminderen Verpakking en afval terugdringen Energieverbruik en emissie verlagen Verspilling tegengaan

Alles over
gezondere keuzes

Gezonder eten en leven Gezonder huismerk Gezond eten Vegetarisch eten Vegan eten Gezonde kids

Alles over
onze keten

Duurzame keten Producten van Dichtbij Samenwerken met boeren en telers Producten van verder weg

Alles over
lokale betrokkenheid

Een goede buur Eén tegen eenzaamheid Actief in de wijk