< Terug naar overzicht duurzaamheid

Dierenwelzijn

Dieren blij, jij blij!

Diervriendelijkere keuzes maken wordt steeds makkelijker. Bij Jumbo vind je namelijk steeds meer dierlijke producten met een keurmerk. We vinden het belangrijk dat de dieren waarvan onze vleesproducten, eieren en melkproducten afkomstig zijn een goed leven hebben of hebben gehad. Daarbij is het welzijn van het dier belangrijk, maar kijken we ook naar milieu-impact, betaalbaarheid voor de klant en haalbaarheid voor de boeren. Wij noemen dat de balans tussen mens, dier en milieu.

Zo maakt Jumbo duurzame keuzes

Jumbo verkoopt alleen nog maar Nieuwe Standaard Kip Eerste supermarkt met Respeggt eieren: eieren zonder eendagshaantjes 1 ster Beter Leven keurmerk voor al het huismerk varkensvlees Minimaal 1 ster Beter Leven keurmerk voor alle huismerk eieren Eerste supermarkt met 1 ster Beter Leven keurmerk voor huismerk dagverse melk, yoghurt en karnemelk Uiteraard ook veel 3 sterren Beter Leven keurmerk producten bij Jumbo verkrijgbaar Elk jaar extra aandacht voor vega(n) eten, ook tijdens De Nationale Week Zonder Vlees
Nieuwe Standaard Kip

Een langzamer groeiende kip met meer ruimte en natuurlijk daglicht: bij Jumbo vind je in het schap met verse kip alleen nog maar Nieuwe Standaard Kip.

Meer over Nieuwe Standaard Kip >
Beter leven voor varkens

Bijna 90% van ons huismerk varkensvlees heeft het 1 ster Beter Leven keurmerk. De varkens hebben meer ruimte om te rusten, wroeten en mesten.

Meer over Beter Leven voor varkens >
Diervriendelijkere eierketen

Sinds 2016 verkopen we als eerste supermarkt alle huismerkeieren onder het 1 ster Beter Leven keurmerk. Daarnaast zijn we in april 2020 gestart met de verkoop van Respeggt eieren: hiermee komt een einde aan het onnodig doden van eendagshaantjes.

Meer over Jumbo eieren >
Beter ‘wild’

Eend, hert of wild zwijn: bij Jumbo ligt beter ‘wild’ in de schappen met aandacht voor dierenwelzijn.

Meer over beter wild >
Steeds meer duurzamere zuivel bij Jumbo

Bij Jumbo vind je steeds meer duurzamere zuivelproducten in het schap. Producten die worden geproduceerd met aandacht voor koe, boer, natuur en milieu. 

Meer weten over duurzamere zuivel >
Beter Leven voor kalkoenen

In 2017 introduceerden we als eerste supermarkt kalkoenvlees met het 1 ster Beter Leven keurmerk. Deze kalkoenen hebben meer ruimte én krijgen extra afleiding.

Meer over Beter leven voor kalkoenen >