Loading...

Appel schillen

Zo doe je dat eenvoudig

Appel schillen: zo doe je dat eenvoudig

Wil je alles uit een appel halen? Eet deze dan met schil, dat is het gezondst. Direct onder de schil zitten namelijk de meeste antioxidanten en vitaminen. Als je je appel toch liever zonder schil in een gerecht gebruikt of uit de hand eet, dan is een appel schillen zo gebeurd.

Hoe schil je een appel?

Met een aardappelschilmesje begin je boven of onder aan de appel. Je zet het mes schuin op de appel en draait de appel rond of je gaat met het mes rondom de appel. De schil komt dan eenvoudig los. Als je een verschrompelde appel hebt, kan het schillen lastiger zijn. Leg deze appel een aantal minuten in kokend water, dan is ook deze appel eenvoudig te schillen.

Wil je graag leren hoe je eenvoudig en veilig een appel snijdt en schilt? In deze video laten we het stapvoorstap aan je zien. Als je deze handige technieken onder de knie hebt, staat een appeltaart lekker snel in de oven.

Hoe verwijder je het klokhuis?

Met behulp van een aardappelschilmesje kun je het klokhuis van een appel ook verwijderen. Dit kan op twee manieren. Zo kun je de appel heel laten en met het mes een vierkant rondom het klokhuis uitsteken. Je kunt er ook voor kiezen om de appel door te snijden in twee stukken (snijd deze dan door van boven naar beneden, niet van links naar rechts). Je ziet het klokhuis nu goed zitten en kunt het klokhuis eenvoudig verwijderen.

Keukengerei voor appels

Omdat de appel veel wordt gegeten, zijn er verschillende keukenhulpjes die het eten, schillen en snijden van de appel eenvoudiger maken.

Appelboor: Met een appelboor verwijder je eenvoudig het klokhuis uit het hart van de appel. Er zijn verschillende appelboren. De meest eenvoudige uitvoering bestaat uit een rondgebogen mes met een doorsnede van een paar centimeter. Aan het uiteinde zit een gekartelde rand. Dit geeft de boor een goede grip op de appel. Je zet de boor op de plaats van de steel. Duw het mes in een draaiende beweging naar beneden. Het klokhuis zit nu in de appelboor en de appel is leeg van binnen. Handig wanneer je appelbeignets wil maken bijvoorbeeld. Appelsnijder: Nooit meer ruzie over het grootste stukje appel. Een appelsnijder doet eigenlijk hetzelfde als een appelboor, maar snijdt de appel ook meteen in 8 gelijke partjes zodat je ze gemakkelijk kunt verdelen. Appelbewaardoos: Altijd en overal genieten van je appel. De handige appelbewaardoos beschermt je appel tegen deuken en butsen. In de appelvormige bewaardoos neem je je favoriete appel overal makkelijk mee naartoe. Nooit meer beurse appels of bruine plekjes op je favoriete fruit.

Meer over appels?

Je kunt ontzettend veel doen met appels. Maak eens appelbeignets of appelsalade. Ondek alles over appels.

Appels Appelsoorten Appel schillen Appelbeignets Appelboom Appelcake Appelciderazijn Appelflappen Appeljam Appelkoeken Appelkruimel Appelmoes Appelsalade Appeltaart