Loading...

Appelbeignets

Maak zelf de lekkerste appelbeignets

De appelbeignet is een onovertroffen lekkernij die je bij iedere feestelijke partij op tafel kunt zetten. Zelf maken moeilijk? Helemaal niet! Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar ingrediënten, een beetje handigheid en geduld.

Goed om te (w)eten

Onze Elstar appels zijn van Hollandse bodem en voorzien van het keurmerk On the way to PlanetProof. Bovendien checken we in onze winkels al dat lekkers meerdere keren per dag, zodat we zeker weten dat jij het beste mee naar huis neemt.

Bekijk product
Elstar appels
1,99 euro per kilo

Welke appels gebruik je voor een appelbeignet?

Omdat de appels van de beignets gefrituurd worden op hoge temperaturen, is het belangrijk om te kiezen voor een stevige appel met een aangenaam zuurtje. De Granny Smith is hiervoor uitermate geschikt.

Beslag voor appelbeignets

De korst van de appelbeignet is geheel afhankelijk van wat je zelf lekker vindt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar zelfrijzend bakmeel, bladerdeeg en bierbeslag worden het vaakst gebruikt.

Hoeveel calorieën heeft een appelbeignet?

Als je de appelbeignet maakt in bierbeslag, bevat deze 85 calorieën.

Meer over appels?

Je kunt ontzettend veel doen met appels. Maak eens appelbeignets of appelsalade. Ondek alles over appels.

Appels Appelsoorten Appel schillen Appelbeignets Appelboom Appelcake Appelciderazijn Appelflappen Appeljam Appelkoeken Appelkruimel Appelmoes Appelsalade Appeltaart