Appelflappen

Appelflappen: hoe maak je de lekkerste?

Voor verjaardagen, traktaties of gewoon voor bij een lekkere kop koffie: appelflappen zijn altijd geschikt. Je kunt ze kopen bij de supermarkt of bakker, maar zelf gemaakt zijn ze ook heerlijk. In appelflappen zitten niet veel ingrediënten, waardoor je zelf eenvoudig appelflappen maakt. Welke appels gebruik je daarvoor? Hoe maak je nu precies een appelflap?

Welke appels gebruik je voor een appelflap?

Voor het maken van een appelflap gebruik je een wat stevige appel. Een bekende appel die vaak wordt gebruikt voor appeltaart of appelflappen is de goudrenet. Andere friszure en stevige appels lenen zich ook prima voor een appelflap, zoals de Elstar of Jonagold. Belangrijk bij het kiezen van een goede appel voor je appelflappen is dat de appel niet te sappig is.

Appelflap recepten

Hoe maak ik een appelflap?

Appelflappen: wie is er niet groot mee geworden? Verras vrienden en familie met zoete driehoeken uit eigen oven. Kies je favoriete appels en maak zelf appelflappen met deze video van Jumbo.

Bekijk de video

Variatietips appelflappen

Naast de traditionele appelflap kennen we ook verschillende variaties, voor de koks die eens wat anders willen.

Appelflap met custard

Door custard toe te voegen aan de vulling van de appelflap, krijgen de appels een zachte vanillesmaak en blijft het bladerdeeg langer knapperig.

Variëren met walnoten

Met gemalen walnoten in de vulling krijgt de appelflap een stevige , lekkere bite. Je kunt in plaats van, of naast de walnoten ook andere noten gebruiken, zoals bijvoorbeeld amandelen.

Honing

Met sommige recepten wordt er suiker toegevoegd aan de vulling van de appelflap. Gebruik honing in plaats van suiker voor een zachtere en zoete smaak van de appelflap.

Hoeveel calorieën bevat een appelflap?

Een gemiddelde appelflap weegt ongeveer 95 gram. Een appelflap bevat 369 kcal en 1546 kJ. Per 100 gram bevatten appelflappen 388 kcal en 1627 kJ.

Meer over appels?

Je kunt ontzettend veel doen met appels. Maak eens appelbeignets of appelsalade. Ondek alles over appels.

Appels Appelsoorten Appel schillen Appelbeignets Appelboom Appelcake Appelciderazijn Appelflappen Appeljam Appelkoeken Appelkruimel Appelmoes Appelsalade Appeltaart