Loading...

Appelkoeken

Lekker voor bij de koffie: appelkoeken

Helemaal als je ze zelf maakt. De combinatie van boterzacht deeg, een kruimelige korst en een friszoete appel is het een genot voor alle zintuigen. Krijg je visite dan heb je ze in een oogwenk op tafel gezet. Een versgebakken appelkoek kun je gewoon niet weerstaan.

Hoe maak je appelkoeken?

Appelkoeken voor bij de koffie maak je lekker zelf met deze handige video van Jumbo. Met je favoriete appels, een oven en wat geduld heb je in korte tijd een trommel vol met heerlijke koeken.

Bekijk de video

Welke appels gebruik je voor appelkoeken?

Voor het allerbeste resultaat kun je het best friszoete tot friszure appels gebruiken. Denk daarbij aan de Cox, Pink Lady of Royal Gala. Deze appelrassen hebben een fijne structuur met een aangename bite. Tijdens het bakproces verliest de appel uiteraard wel iets van zijns tevigheid, maar de aangename smaak van de appel wordt juist versterkt. Kies dus je favoriete appel en laat de oven de rest van het werk doen.

Ontdek onze verschillende appelsoorten

Variëren met appelkoeken

Geef je persoonlijke draai aan zelfgemaakte appelkoeken. Het is heel eenvoudig om de koeken geheel naar eigen hand te zetten. Voeg havermout toe voor extra stevigheid. Door de vezels is de koek ook meteen een stuk meer verantwoord. Ze zorgen voor een verzadigd gevoel. Lekker als tussendoortje of als je wel wat extra energie kunt gebruiken. Variëren met het deeg is natuurlijk ook mogelijk. Eet je liever geen gluten? Vervang dan het bloem door een glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Zo kan toch iedereen genieten van een versgebakken appelkoek. Voor een chique accent kun je bladerdeeg gebruiken. De combinatie van dit zachte laagjesdeeg met frisse appel ken je natuurlijk wel van de appelflap. Wil je een extra feestelijk tintje aan de koek geven? Gebruik dan (amandel)spijs, zo is de appelkoek extra speciaal en heel geschikt als traktatie wanneer je iets te vieren hebt.

Meer over appels?

Je kunt ontzettend veel doen met appels. Maak eens appelbeignets of appelsalade. Ondek alles over appels.

Appels Appelsoorten Appel schillen Appelbeignets Appelboom Appelcake Appelciderazijn Appelflappen Appeljam Appelkoeken Appelkruimel Appelmoes Appelsalade Appeltaart