Loading...

Meloen

De zoete dorstlesser

Bekijk alle recepten

Meloen: de welkome verkoeling in de zomer

De friszoete smaak van een sappig stuk meloen is precies wat je wil op een warme dag. Jumbo heeft voor jou de keuze uit verschillende soorten meloen! Kies bijvoorbeeld voor de galiameloen, gele meloen, cantaloupe of watermeloen. En om het je nog makkelijker te maken, heeft Jumbo een groot assortiment met gesneden meloen. We zetten onze soorten meloen op een rijtje en laten daarna zien wat je ermee kunt maken.

Soorten meloen

Galiameloen

De galiameloen heeft een mooie ronde vorm, is gelig van de buitenkant en heeft groen vruchtvlees met bruine pitjes. Het is een kruising tussen de gele meloen en de cantaloupe. Wat de galiameloen zo lekker maakt, is de zoete smaak. Heerlijk als toetje of tussendoortje.

Watermeloen

Je herkent ze aan hun enorme grootte, de gestreepte groene schil en rood vruchtvlees. Goed nieuws voor alle liefhebbers: de watermeloen is het hele jaar door verkrijgbaar. Wist je dat watermeloen het ook goed doet in een salade? Bijvoorbeeld met komkommer, feta en munt.

Gele meloen

Deze ovale meloen wordt ook wel honingmeloen genoemd. De buitenkant is knalgeel en de binnenkant heeft een geelgroene kleur. Het aroma van de deze meloen is minder sterk dan andere meloensoorten: ze hebben een frisse, zoete en sappige smaak. De gele meloen is alleen in de zomer verkrijgbaar.

Cantaloupe

De cantaloupe meloen is mooi rond, heeft een geelgroene schil en de binnenkant is knaloranje. De cantaloupe heeft zijn naam te danken aan de Italiaanse stad Cantalupa, waar hij voor het eerste verbouwd werd. Van alle meloensoorten is de cantaloupe de zoetste, daarom wordt hij ook wel eens suikermeloen genoemd.

Heerlijke recepten met meloen

Zo snijd je een meloen

Meloen snijden wordt een stuk makkelijker met deze handige video.

Bekijk meer video's

Tips & weetjes over meloenen

Meloenen zijn rijk aan vezels en vele vitaminen en mineralen. Hierdoor kunnen ze een positieve bijdragen leveren aan je huid, botten ogen en bloeddruk. Wist je dat de meloen familie is van de komkommer? Ze smaken daarom ook lekker samen in een salade. En sterker nog: er bestaat een kruising tussen die 2. Die noemen we cumelo. Bewaar meloen nooit in de koelkast, behalve een watermeloen of wanneer je de meloen al aangesneden hebt. Druk de steelaanzet een beetje in om te checken of een meloen rijp is. Ook de aromatische, zoete geur is een signaal dat hij rijp is. Een watermeloen is rijp wanneer hij hol klinkt als je erop klopt. Watermeloen heet niet voor niets zo: hij bestaat namelijk voor 90% uit water. Het is daarom de perfecte dorstlesser als je even iets anders wil dan een glaasje water.

Voor welke meloen ga jij?

Bekijk alle meloenen

Meer fruitinspiratie?

Wil je variƫren met andere fruitsoorten? Ontdek al ons zomerse fruit.

Aardbeien Perzik Nectarine Kersen Ananas