Loading...

Boerenkool

Het ingrediënt voor stamppot, smoothies en salades

Bekijk alle boerenkoolrecepten

Boerenkool

Bij boerenkool denken veel mensen aan een stamppot met rookworst. Boerenkoolstamppot is een van dé klassiekers van de Nederlandse keuken, maar boerenkool kan in veel meer gerechten worden gebruikt. Zo is boerenkool heerlijk in een salade of als onderdeel van een smoothie. Ontdek wat je allemaal kunt doen met deze groente.

Boerenkool voor ieder moment van de dag

Ontdek meer boerenkoolrecepten

Een klassieker: boerenkoolstamppot

Een stevige stamppot van boerenkool maken is een fluitje van een cent. Binnen een mum van tijd zet je een flinke pan boerenkoolstamppot voor het hele gezin op tafel.

Wat heb je nodig?
  • 600 gram boerenkool
  • 1200 gram geschilde kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
Bereidingswijze
Doe de boerenkool in een pan. Voeg de aardappelen toe en vul de pan met water. Laat het geheel 20 minuten koken. Voeg de melk toe en stamp de aardappelen en boerenkool fijn.
Ontdek meer over boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot, maar dan anders

Zo maak je boerenkoolstamppot

Hoe maak je nou zelf een stamppot van boerenkool? Dat laten we zien in de kookvideo. Daarin leggen we stap voor stap uit hoe je de stamppot maakt en wat je nodig hebt. Stampen en smullen maar.

Zo maak je boerenkoolstamppot

Wist je dat…

Een oud gezegde luidt dat boerenkool het lekkerst is als de vorst eroverheen is gegaan. Er werd dan ook pas geoogst na de eerste nachtvorst. In het blad van de boerenkool wordt het zetmeel dan namelijk omgezet in suikers. In het Frans wordt boerenkool ‘chou frisée’ genoemd, oftewel kool met krulletjes. Sommige boerenkoolsoorten kunnen tot wel 1,80 meter hoog worden. Boerenkool staat met stip op nummer 1 als favoriete stamppotgroente. Je kunt boerenkool koken, stomen, wokken en roosteren. Zo bereid je boerenkool >

Bestel je boerenkool bij Jumbo

Omdat verse producten de maaltijd extra lekker maken, komen wij ze graag vers bij jou thuis bezorgen. Ontdek de voordelen van online boodschappen doen.

Plaats je bestelling

Oorsprong: Hier komt de boerenkool van Jumbo vandaan

In het Brabantse Ossendrecht staan er ieder jaar akkers vol boerenkool op het land van teler Toine Goris. Vervolgens wordt het geleverd bij alle Jumbowinkels, vers, voordelig en gezond!

Bekijk de video

Meer groente inspiratie?

Wil je variëren met andere soorten groente? We hebben nog veel meer recepten voor ieder moment van de dag.

Broccoli Bloemkool Rode kool Spruiten Witlof Zuurkool Stamppot