Geroosterde broccoli

Vol van smaak én vitaminen

Bekijk alle broccoli recepten

Broccoli roosteren voor een lichtzoete smaak

Door broccoli te roosteren blijven de voedingsstoffen optimaal behouden en wordt de smaak nog intenser. Het is zelfs alsof de broccoli een beetje karamelliseert. Op zoek naar de beste tips om broccoli te roosteren en het lekkerste recept voor geroosterde broccoli? Jumbo inspireert je graag!

Geroosterde broccoli maken, doe je zo

Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel, haal het harde kontje eraf en snijd de rest in plakjes. Besprenkel de groente tot slot met olijfolie. Nu kun je de broccoli roosteren in een voorverwarmde oven op 200 graden. Na zo’n 10 tot maximaal 15 minuten zijn de roosjes beetgaar en klaar om op te eten.

5x de lekkerste recepten voor geroosterde broccoli

Met geroosterde broccoli kun je alle kanten op. Serveer de groente bijvoorbeeld met krieltjes en krokante karbonade, verwerk het in een heerlijke citroencouscous met garnalen of dip het in een romige kaasfondue met blauwaderkaas.

Alles wat je moet weten als je broccoli gaat roosteren

Hoe lang moet geroosterde broccoli in de oven?

Kun je broccoli roosteren in de airfryer?

Kun je broccoli roosteren zonder olie?

Kun je broccoli grillen in de pan?

Wat zijn lekkere combinaties met geroosterde broccoli?

Wat zijn de voordelen van broccoli roosteren?

De lekkerste ingrediënten voor gegrilde broccoli

Van broccoli tot zeezout en van olijfolie tot knoflook, maar ook de krieltjes waar je geroosterde broccoli perfect mee combineert. Bij Jumbo vind je alle boodschappen die je nodig hebt om deze gezonde groente te roosteren.

Ontdek de oorsprong van onze broccoli

Benieuwd waar de broccoli die jij gaat roosteren vandaan komt? We geven je graag een kijkje achter de schermen bij tuinder Peter Verschuren. Elk jaar tussen eind mei en half november levert hij de lekkerste broccoli aan Jumbo.

Meer broccoli inspiratie?

Ontdek alle recepten en variatetips met broccoli.

Broccolisoep Broccoli bereiden Broccoli koken Broccoli stomen Broccoli wokken Geroosterde broccoli