Loading...

Broccoli

Een echte groene supergroente

Bekijk alle broccolirecepten

Broccoli: een gezonde en veelzijdige groente

Broccoli is een populaire groente bij heel veel gezinnen. En dat is maar goed ook, want broccoli is hartstikke gezond en lekker. Je kunt broccoli op allerlei manieren bereiden: wokken, koken of verwerken in een heerlijke broccolisoep of –taart. Wat je ook maakt, deze groente zorgt voor een lekkere bite en een boel vitamines in je gerecht. Wist je dat het zelfs één van de gezondste groentes is? We helpen je graag aan inspiratie met smakelijke broccolirecepten.

Broccoli voor ieder moment van de dag

Ontdek meer broccolirecepten

Broccolirijst

Rijst gemaakt van broccoli. Het recept is zo eenvoudig als het klinkt: maal broccoli in een keukenmachine tot korrels en kook of wok deze om er jouw favoriete rijstgerecht van te maken.

Ontdek meer over broccolirijst

Meer recepten met broccolirijst

Broccoli tip

Gebruik restjes gekookte broccoli in een (pureer-)soep, salade, fritatta of groentetaart. Kook restjes rauwe broccoli beetgaar en gebruik ze in salades of serveer ze als snack met een dip.

Hoe lang kook je broccoli?

Als je de broccoli in roosjes snijdt en de steel in stukjes, bedraagt de kooktijd 3 tot 4 minuten. De broccoli moet zo’n driekwart onder water staan. Voeg zout toe, breng aan de kook en roer af en toe door. Om te weten of de broccoli gaar is, prik je er met een vork of mes in. Gaat dit gemakkelijk, dan is hij klaar om afgegoten en geserveerd te worden.

Zo kook je broccoli

Wist je dat

Omdat de lange stelen van de broccoli een beetje naar asperge smaken, wordt deze groente ‘spargelkohl’ in het Duits genoemd. Is familie van de bloemkool. Broccoli is meervoud voor het Italiaanse 'broccolo'. Dat betekent ‘de bloeiende top van een kool’. Wanneer de broccoli geel begint te verkleuren, is-ie minder vers en is de smaak bitterder. Broccoli bevat relatief weinig calorieën en veel vezels. Je kunt broccoli koken, stomen, wokken en roosteren. Zo bereid je broccoli >

Bestel je broccoli bij Jumbo

Omdat verse producten de maaltijd extra lekker maken, komen wij ze graag vers bij jou thuis bezorgen. Ontdek de voordelen van online boodschappen doen. 

Plaats je bestelling

Oorsprong: Hier komt de broccoli van Jumbo vandaan

Tuinder Peter Verschuren laat vol trots zien hoe zijn broccoli voor geteeld wordt. Vervolgens wordt het geleverd bij alle Jumbowinkels, vers, voordelig en gezond!

Bekijk de oorsprongvideo van Jumbo broccoli

Meer groente inspiratie?

Wil je variëren met andere soorten groente? We hebben nog veel meer recepten voor ieder moment van de dag.

Spruiten Rode kool Bloemkool Witlof Boerenkool Asperges Zuurkool