Loading...
< Alles over courgette

Courgette bereiden

Ontdek de 3 bereidingswijzen

Courgette bereiden: koken, roosteren of wokken en bewaren

Courgette kun je op verschillende manieren bereiden: koken, roosteren en wokken. Inspiratie nodig voor deze verschillende bereidingswijzen? Wij helpen je graag. Benieuwd waar Jumbo's courgette vandaan komt? Kijk de oorsprongvideo hiernaast.

Courgette koken

Snijd de courgette in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Stoof de courgette ca. 10 min. in wat olie en/of tomatensaus.

Courgette roosteren

Snijd de courgette in de lengte of breedte in plakjes, besprenkel ze met olie en rooster ze 8-10 min. in een voorverwarmde oven van 200 ºC.

Tip!

Gebruik in de lengte gesneden dunne plakken courgette als alternatief voor lasagnebladen. Zo krijg je meer groente binnen en het is sneller klaar: 20 min. oventijd is lang genoeg!

Courgette wokken

Snijd de courgette in de lengte in kwarten verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Roerbak in 2-3 min. beetgaar in olie.

Kidstip!

Gebruik courgette als spaghetti door pastagerechten. Leg plakjes op een pizza of gebruik courgette als basis voor een soep en breng deze op smaak met pesto, appel of kerrie.

Courgette bewaren

Bewaar courgettes op een koele, donkere plek buiten de koelkast. Hele courgettes blijven 4-5 dagen goed.