Loading...

Groene asperges koken

Geniet van de verfijnde smaak

Bekijk alle recepten

Hoe lang moeten groene asperges koken? En meer tips!

Ga je groene asperges koken en ben je op zoek naar de ideale kooktijd van groene asperges, handige tips en originele gerechten? Op deze pagina lees je alles over groene asperges. Ontdek hoe lang groene asperges moeten koken, laat je inspireren door de lekkerste recepten en ga gauw aan de slag!

Groene asperges koken - kooktijd & stappenplan

Groene asperges koken is een fluitje van een cent. Ze mogen dan wel van precies dezelfde plant komen als hun witte broertjes, groene asperges koken doe je echt anders. Van de voorbereiding tot de kooktijd van groene asperges: volg de stappen en het kan niet misgaan.

De lekkerste groene asperges koken doe je natuurlijk met verse groene asperges. Ze horen een lichte glans te hebben en er niet uitgedroogd uit te zien. Bereid groene asperges zo snel mogelijk na aanschaf. Vul een pan met water en zet deze op het vuur. Vind jij asperges schillen ook altijd zo veel gedoe? Goed nieuws: groene asperges hoef je niet te schillen. Dat schilt - eh scheelt - een hoop tijd! Wat je wel even moet doen voordat ze de pan in kunnen, is wassen. Spoel ze even af onder de kraan en snijd de houtachtige onderkanten van de groene stengels af. Snijd ze eventueel in stukken. Als het water kookt, doe je de asperges in de pan. Voeg eventueel een snuf zout toe aan het kookwater. Hoe lang groene asperges moeten koken, ligt aan je smaak. Houd je wel van een iets steviger hapje of eet je ze liever boterzacht? Houd een kooktijd van 2-3 minuten aan voor beetgare groene asperges. Voor zachte groene asperges is de kooktijd 5-6 minuten.

Bekijk deze video om te zien wat je moet doen voordat je (groene) asperges gaat koken.

5x lekker groene asperges koken 

Nu je weet wat de kooktijd van asperges is, kun je jezelf laten inspireren door onze hemelse recepten. Groene asperges koken is zo gedaan en het is een echte delicatesse. Ga lekker groene asperges koken en tover met gemak een culinair gerecht op tafel.

Wat is de kooktijd van groene asperges en andere veelgestelde vragen

Kun je groene asperges koken zonder aspergepan?

Hoe lang moeten groene asperges koken?

Kun je bevroren groene asperges koken?

Groeien groene en witte asperges aan dezelfde plant?

Zijn groene asperges gezonder dan witte?

De lekkerste groene asperges om te koken

Ga je groene asperges koken? Kakelvers zijn ze ‘t lekkerst en daarvoor ben je bij Jumbo aan het goede adres. Bij ons is vers gegarandeerd vers. Bestel je groene asperges online of haal ze in een van onze winkels en ga groene asperges koken!

Meer asperge inspiratie?

Ontdek de veelzijdigheid van witte en groene asperges.

Asperges Asperges recepten Asperges koken Aspergessoep Asperges met ham en ei Asperges met zalm Groene asperges Groene asperges recepten Groene asperges grillen Groene asperges koken Groene asperges oven