Loading...

Groene asperges in de oven

Knapperig & vol van smaak

Bekijk alle recepten

Lekker bakken: probeer eens groene asperges uit de oven

Groene asperges in de oven bereiden geeft deze groente een volle, verfijnde smaak. Daarnaast is het erg handig dat jij je handen vrij hebt wanneer de groene asperges in de oven liggen. Ben je op zoek naar een lekker recept voor groene asperges uit de oven? Jumbo inspireert je graag. Ontdek alles over groene asperges uit de oven.

Groene asperges in de oven bereiden in 3 stappen

Dit is misschien wel ons favoriete groene asperges recept uit de oven. Het super makkelijke basisrecept is zalig in zijn eenvoud.

Wat je nodig hebt:

  • een bosje groene asperges
  • een teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • snuf zeezout
  • eventueel geraspte parmezaanse kaas.

Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de asperges schoon en snijd de houtachtige onderkanten eraf. Doe de groene asperges in een ovenbestendige schaal. Kneus de knoflook, doe deze ook in de ovenschaal en giet een scheutje olijfolie over de asperges. Strooi eventueel wat zout erover. Zet de ovenschaal in de oven. Na 20 minuten haal je de groene asperges uit de oven. Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over als je extra wil genieten!

Ga je groene asperges in de oven bereiden? Je hoeft ze niet eerst te schillen!

Vind jij asperges schillen ook altijd zo’n gedoe? Goed nieuws: groene asperges hoef je niet te schillen. Dat schilt - eh scheelt - een hoop tijd! Wat je wel even moet doen voordat je groene asperges in de oven kunt bereiden, zie je in deze video.

Bekijk de video

5x groene asperges recept voor in de oven

De groene asperge wordt ook wel de koningin der groente genoemd en dat is niet voor niets: gerechten met groene asperges zien er chique en culinair uit. Het mag dan heel wat werk lijken, het maken ervan is echt zo gedaan! Ga je groene asperges in de oven bereiden? Dan tover je binnen een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. Laat je inspireren en kies een groene asperges recept voor uit de oven.

Over groene asperges

  • Groene en witte asperges van precies dezelfde plant komen? Alleen witte asperges groeien onder de grond en groene asperges erboven in het zonlicht, hierdoor worden ze zo mooi groen. 
  • Groene asperges gezonder zijn dan haar witte broertjes? Doordat groene asperges zonlicht vangen maken ze meer vitamines aan.
  • Groene asperges zorgen voor het afdrijven van overtollig zout en giftige stoffen? 
  • In de koelkast kun je groene asperges 1 tot 3 dagen bewaren. Het beste kun je ze in een vochtige theedoek wikkelen. Invriezen kan ook, als je ze eerst even blancheert kun je ze wel 3 maanden bewaren in de vriezer.
  • Je groene asperges kunt grillen wanneer je wil? Ze zijn namelijk het hele jaar door verkrijgbaar.

De lekkerste groene asperges voor in de oven

Ga je groene asperges in de oven bereiden? Kakelvers zijn ze ‘t lekkerst en daarvoor ben je bij Jumbo aan het goede adres. We hebben ook alle andere ingrediënten in huis voor je groene asperges recept uit de oven.

Meer asperge inspiratie?

Ontdek de veelzijdigheid van witte en groene asperges.

Asperges Asperges recepten Asperges koken Aspergessoep Asperges met ham en ei Asperges met zalm Groene asperges Groene asperges recepten Groene asperges grillen Groene asperges koken Groene asperges oven