Pompoen bakken

Pompoen bakken: zo bak je deze lekkere vrucht

De zoete najaarsvrucht pompoen is op heel wat manieren te bereiden. In zijn geheel in de oven of in stukjes in de pan bijvoorbeeld. Door het bakken wordt de pompoen lekker zacht en smaakvol. Een mooie basis voor de lekkerste najaarsrecepten.

Recepten voor pompoen bakken

Nog makkelijker snijden? Spaar voor vlijmscherpe messen

Spaar nu exclusief bij Jumbo voor vlijmscherpe messen van het Zwitserse merk Kuhn Rikon. Het Zwitserse design is gemaakt van Japans staal wat bekend staat om haar hoge kwaliteit en de lange levensduur. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je 1 zegel en tegen inlevering van 15 zegels ontvang je tot wel 90% korting op de messen. Maar spaar je door tot 50 zegels dan koop je de messen voor slechts 1 euro per mes! Plak de zegels op je spaarkaart of nóg makkelijker, spaar digitaal via de Jumbo Extra's app.

Meer over de messen spaaractie Meer over digitaal zegels sparen >

Pompoen bakken in de oven

Wanneer je een pompoen bakt in de oven wordt hij romig en extra smaakvol. Snijd de pompoen (met schil) in parten en leg ze op een ingevette bakplaat. Na 35 - 45 minuten in de oven is de pompoen klaar. De schil van een biologische pompoen kun je gewoon eten. Net als de zachte dunne schil van een flespompoen. De pompoenpitten kun je laten zitten als je dat lekker vindt, deze worden in de oven lekker knapperig. Smakelijk in een salade of als garnering op je pompoensoep.

Pompoen bakken in een pan

Heb je een pompoen in huis en wil je deze in een pan bakken? Snijd de vrucht dan eerst even in kleine gelijkmatige blokjes. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig garen. Doe een klein scheutje olijfolie in een grote koekenplan en bak de pompoenblokjes met wat peper en zout op middelhoog vuur. De blokjes zijn gaar als ze zacht zijn, maar ze mogen nog wel een bite hebben. Bak een paar takjes gekneusde rozemarijn mee om de smaak wat krachtiger te maken. Een teentje knoflook of een gehalveerde rode peper geeft je gerecht een pittig accent. Haal de knoflook of peper wel even uit de pan voordat je de pompoen serveert.

Alles weten over pompoen

Wat kun je doen met pompoen? Maak eens een soep of een ovenschotel. Ontdek alles over pompoen.

Pompoen Pompoenrecepten Pompoen bakken Pompoen bereiden Pompoen bewaren Pompoen koken Pompoen stoven Pompoenburger Pompoencake Pompoencurry Pompoenpasta Pompoenpitten Pompoenpuree Pompoenquiche Pompoen roosteren Pompoensalade Pompoensoep Pompoen snijden Pompoen schillen Pompoentaart